ماذا يجب ان تفعل لكى تنتقل من العمل كمهندس كهرباء فى المصانع الى العمل كمهندس كهرباء فى المقاولات؟

تم إضافة السؤال من قبل maged ali mohamed ali badwy , مهندس الكترونى عام , SPACES AND CONCEPT
تاريخ النشر: 2015/04/29
احمد محمود احمد  سالمان
من قبل احمد محمود احمد سالمان , CERTIFIED HEAVY EQUIP. MECHANICAL ENGINEER , MANTRAC EGYPT - CAT

اخى الكريم ارجو ان تدخل على موقع - ملتقى المهندسين العرب - وستجد ما تطلبه وهو :

http://www.arab-eng.org/vb/f146

bassem sayed abdelaziz mustafa dewidar
من قبل bassem sayed abdelaziz mustafa dewidar , Senior electrical site & technical office engineer - Mep coordinator , Major company for construction & Decoration

اولا ان تعلم ان المصانع بتركيباتها وصيانتها شئ والمفاولات شئ اخر

ثانيا متابعة دورات خاصة بالاوتوكاد والتوزيع الكهربي

Ali Abudoleuh
من قبل Ali Abudoleuh , فني صيانه , Arab potash

عليك ان تغير طريقة تفكيرك لانه في المقاولات بتتعامل مع معدات جديدة بدك تعملها تركيب وليس صيانة

Awad Abdalla Elawad Ahmed Ahmed
من قبل Awad Abdalla Elawad Ahmed Ahmed , مهندس كهرباء , شركة الادويه العامه

 مع كامل الاحترام لمهندسى المقاولات لكن متطلبات العمل فى مجال المقاولات لا يتطلب سوى الالمام ببعض البرامج الغير معقده مثل الاوتوكاد و التمديدات الكهربائيه و فى وقت قصير ستتمكن من الانسجام مع مجال المقاولات الامر سيكون بالغ الصعوبه فى حالة الانتقال العكسى

maged ali mohamed ali badwy
من قبل maged ali mohamed ali badwy , مهندس الكترونى عام , SPACES AND CONCEPT

جزاك الله خير يا اخى ولكن قصدى على ماذا اطلع او ماهى البرامج التى اهتم بها

alaa elsherbini
من قبل alaa elsherbini , مدير مشاريع الصيانة والتشغيل , ابناء سلمان الدحبم (مشاريع الهيئة الملكيه)

ان العمل فى المصانع يختلف عن العمل فى المقاولات ولابد للمهندس ان يدرس دورات فى الاتوكاد والان برنامح البريفيت وهو برنامح حديث هام جدا مع دراسه حسابات الاحمال والطرق الحديثه فى التمديدات ولابد من التعلم كل يوم لو معلومه جديده والله الموفق

Mohamed Mounir Emam
من قبل Mohamed Mounir Emam , Maintenance Engineer , Dubai Municipality

أولا لو مجال التصميم تبدأ بكورس AutoCAD

لو مجال الصيانه أتوقع ده من خبرات المواقع بتكتسبها .

لو مجال التركيبات في مراكز بتدي كورسات Elec. distribution

بالاضافه الى كورس MEP مهم جدا جدا

Abdel Hedi
من قبل Abdel Hedi , مدير فني , الفا اوميجا

الكهرباء تشمل اختصاصات عدة ومتفرعة ةللانتقال من مجال لاخر لابد ان تجمع بين المعرفة والخبرة

Abd elghany Helmy Abd elghany Gado Gado
من قبل Abd elghany Helmy Abd elghany Gado Gado , Senior Surveying Engineer , NG SA

الأطلاع على الوصف الوظيفى لمهندس الكهرباء فى المقاولات ومنه يتم الأنصات والأنتباه جيدا لمن لهم خبرة وباع فى هذا المجال ومن ثم الأستفادة من خبراتهم فى الموقع والمحاولة فى كسب المهارات بسرعة بما يتوافق مع آخر ما توصل اليه فى تكنولوجيا المواقع .

Basil AL Obaidi
من قبل Basil AL Obaidi , Const. Build, Roads, Drill, Foundn & Precast Eq. Maintenance & St. Structures Fabrication Manager , Ghantoot Gp

يجب معرفة وفهم المخططات الكهربائيه الخاصه بالمقاولات ورموزها

معرفة تحوطات الامان والسلامه في كهربائيات المقاولات

Buhari Isah
من قبل Buhari Isah , Technical Engineer , water and sewage coporation/water works

أولا وقبل كل شيء للتمييز بين طبيعة خطة العمل والممولات المتعجلة لقاعدة سلوك العمل على بيئة العمل