مورد يقوم بالبيع للشركة والشراء منها بضائع اخرى؟ هل يدرج بالحسابات؟

1- " حساب واحد  "مورد

2- "حسابين "مورد & "عميل

تم إضافة السؤال من قبل FITAH MOHAMED , Financial Manager , FUEL AND ENERGY CO for transportion petroleum materials
تاريخ النشر: 2015/04/21
Khairy Mohamed Elbanna
من قبل Khairy Mohamed Elbanna , Chief of Accounts , ASASCO.

2- "حسابين "مورد & "عميل

الافضل حتى يكون هناك  فصل بين البيع والتوريد

ايمن محمد عاطف محمد
من قبل ايمن محمد عاطف محمد , Director of the control and regulation unit , ACOLID

يتعين ادراج حساب خاص بحركة المورد ضمن الارصدة الدائنة وحساب اخر ضمن الارصدة المدينة خاص بالعميل كما لا يفضل اجراء مقاصة بين الحسابات واظهار كل حساب وفق طبيعته وفق ما جاء بمعايير المحاسبة الدولية من حيث التبيوب والافصاح والمعالجات المحاسبية بين الحسابات المختلفة .

عقيلة هتان
من قبل عقيلة هتان , بائع , المنديل الذهبي

مورد وعميل لانه يعمل باخذ وعطاء

ahmed farouk
من قبل ahmed farouk , Senior Accountant,cost control and inventory , Inshape for specialized medical centers Co.

عند توريد للشركه يفتح له حساب مورد وعند التوريد له يفتح حساب عميل

Abubakr shaddad hamed abdulqawi Abdulqawi
من قبل Abubakr shaddad hamed abdulqawi Abdulqawi , مدرس مساعد , جامعة الحديدة

2. حسابين : "مورد"، و"عميل".

مصطفي نصرالدين
من قبل مصطفي نصرالدين , محاسب , مكتب محاسب قانوني

فتح حسلبين منفصلين     ح\\ المورد                   ح\\العميل

Mohamed Abdelrahman
من قبل Mohamed Abdelrahman , Senior Accountant , Msafat Company

الافضل فتح حسابين حساب مورد وحساب عميل

Nasser Musa Siddik
من قبل Nasser Musa Siddik , محاسب , جامعة العلوم الطبية والتكنولوجيا

شخصيا افصل فتح حسابين منفصلين غير متقاطعين .

Ibrahim Mohmmed Ali Qatran
من قبل Ibrahim Mohmmed Ali Qatran , محاسب عام , مؤسسة معدات تهامة التجارية

بدرج حسابين ح/ عميل ، ح / مورد                ولكل منهما رقم مستقل ( رقم العميل + رقم حساب العميل ، رقم المورد + رقم حساب المورد)

ahmed mahmoud abd el aal mohamed soliman
من قبل ahmed mahmoud abd el aal mohamed soliman , محاسب عام , شركة يلبن للمقاولات

مابنفعش يكون باسم حساب واحد مورد نفرض اشتري مننا اكتر ما باع لينا هيطلع حسابه بالسالب مفيش حاجه اسمها حساب مدين او دائن في دفتر استاذ وميزان مراجعه ومركز مالي بالسالب هنفتح حسابين واحد مورد والتاني عميل وجنب كلمه المورد هنكتب اسمه وجنب كلمه العميل هنكتب اسمه ولما نحب نطلع حسابه هنعمل دفتر استاذ لاسمة ونشوف لو الرصيد المنقول هيطلع في الدائن يبقي علينا فلوس ليه ولو الرصيد المنقول طلع في المدين يبقي هو اللي عليه فلوس لينا دة لو احنا عاوزين نشوف حسابه لكن في ميزان المراجعه ودفتر الاستاذ حسابه كعميل هيتسجل مع العملا وحسابه كمورد هيتسجل مع الموردين

abdalla elgohary
من قبل abdalla elgohary , محاسب مالي , تورنادو مارين فلييت

حسابين "مورد"و"عميل " وتقوم بأضافه  الحسابين لبعض