انا طالب في اعدادى هندسة, برأيك أي الأقسام أفضل و فيه فرص عمل أكثر؟

تم إضافة السؤال من قبل ahmed مريخه
تاريخ النشر: 2013/07/30
KHALED NAFATI KHAMIRA
من قبل KHALED NAFATI KHAMIRA , أمين مخازن قطع الغيار , شركة الأصيل للصناعات الغذائية

الأحسن ما تدخلش هندسة ، لأن الهندسة هواية أكثر من أنها رغبة..! وأرجو أن تحب أحد مجالات الهندسة قبل أن تفكر في دراستها.

مهند محمد عبداللطيف شريف
من قبل مهند محمد عبداللطيف شريف , FTTx / VDSL Team Leader , Huawei

السؤال الأهم هو: إنت بتفضل أي مجال في الهندسة، لما تدخل مجال إنت شايف نفسك فيه بيكون عندك فرصة أكبر للإبداع.

salem اجادوي
من قبل salem اجادوي , مهندس فني اسلحة ثقيلة , درع ليبيا

لنكون اجابين لاختيار التخصص وانكنت علي فضاء وقت فعلك اختبار نفسك هل انت من النوع الذي يفهم ويصعب عليه الحفظ ام العكس ام لديك هواية الرسم وهاكذا وشكرااا

Arshed Elfky
من قبل Arshed Elfky , Tender Engineer (Pre-qualification & Proposal Engineer) , SHBC

من ناحية فرص العمل ...
هندسة مدني وميكانيكا ( بالنسبة للشغل في مصر والخليج ) ....
وخدها مني نصيحة

Ahmad Ali
من قبل Ahmad Ali

افضل الاختصاصات على الاطلاق الهندسة المدنية او الانشائية سواء من ناحية توفر فرص العمل او من ناحية قيمة الراتب

Mohamed Elnakib
من قبل Mohamed Elnakib , Instrumentation and control systems engineer -Al shabab power project Phase II , Pgesco

لو بتدور على الشغل وخلاص يبقى كهربا باور وميكانيكا باور ومدني , غير كده الشغل هيبقى أًصعب شوية .

naas smaine
من قبل naas smaine , تقني سامي في التبريد والتكييف , المؤسسة الاقتصادية للهندسة المعمارية

اخي اظن ان التخصصات الاكثر الطلب هي تلك التي تعمل على شيئين هما الجانب الخدماتي والجانب الانتاجي فكل تخصص يتعلق بهذين الجانبين يكون التخصص فيه فرص عمل اكثر

larbi gherairi
من قبل larbi gherairi , مشرف على المشروع , nasrat company

انا براي الشخص هي انك تحاول تبحث عن التخصصات اللي تكمن فيها قوتك في مجال الدراسة طبعا .......وبعد التخصص واكمال الدراسة نطلب من الله سبحانه وتعالى ان تجد عمل في مجال تخصصك

MAMOUN MOHAMMED TAHA MOHAMMED TAHA
من قبل MAMOUN MOHAMMED TAHA MOHAMMED TAHA , فني ميكانيكي , شركة المبشر للاستثنمار المحدودة

اختيار التخصص دائما يتم حسب الرغبة وليس الشغال

الافضل انك تدخل الاقسم اللى بتحبو وتبدع فيه اما بالنسبه لفرص العمل فده نصيب فى الاول والاخر اما انت ممكن تتدرب اكتر فى مجالك وتاخد كورسات وبالشكل ده هيكون عندك CV تقدر تتقدم بيه لاى وظيفه بعد التخرج