للبــدء في تعلم لغات البرمجة الحديثة يجب اولاً ان تسأل ما هي اللغة الانسب التي تلبي احتياجاتي، فما هي أكثر لغة ت نصحني بتعلمها؟

تم إضافة السؤال من قبل مستخدم محذوف‎
تاريخ النشر: 2015/03/25
Ahmed Gab-allah
من قبل Ahmed Gab-allah , Lead System Engineer (iOS,Android) , Boubyan Bank

السلام عليكم :هي لغات البرمجه كتيره جدا والمقارنه بينهم مينفعش نقول مين احسن من مين، الفكره حضرتك بتحددي اي مجال عاوزه تتعلميه وعلي اساسه بتحددي اللغه، علي سبيل المثال:#برامج الكمبيوتر Desktop للوندوزممكن تشتغلي علي تقنيات Dot net بتاعه ميكروسوفت زي C sharp or Visual basics .net، او تشتغلي علي Java #برامج الوب في برضو تقنيات ميكروسوفت ASP.net مع c sharp او تقنيات open source زي PHP, python, ruby وفي كتير تاني بالاضافه محتاجه تعرفي لغات وتقنيات HTML,CSS, Java script #برامج وتطبيقات الموبايل في اكتر من اتجاه:١- تطبيقات الايفون وابل دا بتكوني محتاجه تتعلمي لغه برمجه Objective-C وحاليا في لغه جديده اسمها SWIFT٢- تطبيقات الاندرويد ودا بتكون محتاجه تتعلمي java و xml ٣- تطبيقات وندوزفون دا بتكتبي c sharp و axml ٤- في حاجات تاني بيسموها cross plat form ، الفكره بتعملي كود واحد وبيشتغل علي كل ال ٣ اللي حكيت عنهم فوق، في زي PhoneGap و Titanium # في مجالات تاني تخصصيه دي بتكون مراحله متقدمه ومحدده جدا بمجال معين.انا تكلمت باختصار شديد، ارجوا تكون اجابتي افادتك ولو لتوضيح.

ayman hamdan
من قبل ayman hamdan , IT Trainer , joury soft

الكثير يكون محتار بطبيعة البرمجة التي يود تعلمها , انصح بتعلم

الدوت نت

و بقوة

الافضل بالنسبة لمبرمج مبتدأ ان يحذق اساسيات البرمجة الموجهة للشيء OOP ولغات البرمجة الافقية اي التي تستعمل في كافة مجالات تطوير البرمجيات وخصوصا SQL وJavascript وHTML وCSS وبعد ذلك تختارين لغة البرمجة التي ترين انها تمكنك من اقتلاع عمل أسرع من غيرها والاكثر استعمالا هي Java و .NET وPHP كما توجد لغات برمجة أخرى مستعملة بكثرة مثل C و ++C وعموما بالنسبة لمبرمج مبتدأ الافضل البدأ بPHP لان تعلمه سهل.