من هم الأشخاص الأكثر تأثيرا في صناعة الكمبيوتر في العالم؟

تم إضافة السؤال من قبل مستخدم محذوف‎
تاريخ النشر: 2013/07/10
Yazan Ahmad
من قبل Yazan Ahmad , programmer , wysada

1- H.
Edward Roberts - Creater of first popular personal computer - MITS Altair8800.
2- Chuck Peddle - designer of the6502 CPU and the Commodore PET2001 computer.
3- Lee Felsenstein - Designer of early successful computers - Sol-20, Osborne1.
4- Jack Tramiel - Founder and CEO of Commodore computer company.
5- Gary Kildall - Created the first popular computer operating system - CP/M.
6- Bil Gates - Microsoft software company - most early home computers ran Microsoft BASIC.
7- Adam Osborne - Author, book and software publisher.
Founder of Osborne computer company - marketed first successful portable computer - the Osborne01.
8- Steve Wozniak - the design genius behind the first Apple computers
9- Steve Jobs - Apple Computers - the great marketer - succeeds by sheer willpower.1
0- Jay Miner - Designed the Atari400 and800; the force behind the Amiga personal computer.1
1- Sir Clive Sinclair - Founder of Sinclair electronics, Sinclair line of computers1
2- Andrew Kay - Inventor of the DMM, founder of Kaypro, which created the Kaypro line of portable computers.

alaa al-bakri
من قبل alaa al-bakri , tech support , شركة مصفاة البترول الاردنية

هوارد أيكن مخترع أول حاسب آلى رقمى جون موشلى" و"برسرايكرت" أول حاسب رقمى إلكترونى بيل جيتس الويندوز لورنس جوزيف "لاري" إليسون ومؤسس ومدير تنفيذي لشركة أوراكل ستيفن بول "ستيف" جوبز المؤسس والمدير التنفيذي السابق ثم رئيس مجلس إدارة شركة أبل

hasan Ebrahim
من قبل hasan Ebrahim , مدير صيانة , المركز الهندسي لصيانة الكمبيوتر

بصرحة الأشخاص اللي ليهم الفضل في استخدامي للكمبيوتر هما بيل غيتس (ميكروسوفت و ستيف جوبس (أبل))

Hassan Elayan
من قبل Hassan Elayan , قيم مختبر حاسوب , وزارة التربية و التعليم

المستخدمون..لأنه يفرضون مدى تطور الخدمات و المعدات و البرمجيات لتتناسب مع حياتهم وعملهم ومتطلباتهم..
فما فائدة اختراع شيء لايوجد له مستخدمون!!!!!!!!!!!!!

شركة ايسر وهى شركة تايوانية وهى من اهم10 شركات مصنعة للحاسب وتاسست عام1976 وقام بتاسيسها ستان شيه