ما هى العوامل التى يجب علينا فيها اختيار نظام النيوماتيك أو الهيدروليك ومتى يتم ذلك ؟

تم إضافة السؤال من قبل saleh Elhamouly , مدير صيانة المعدات , AL-METREK
تاريخ النشر: 2015/01/08
Ahmed Esmail Hamza Mahfouz
من قبل Ahmed Esmail Hamza Mahfouz , Maintenance supervisor , Saudi Ready-mix Concrete Company (SRMCC)

دا بيرجع لعدة عوامل اهمها الضغوط المطلوبة بمعني انك لو محتاج ضغط اقل من10:12 بار فممكن تكتفي بنظام نيوماتيك

اما لو محتاج ضغوطات عالية فوق  12 بار وبيبقي المجال قدامك مفتوح لأي ضغوط انت محتاجها

حاجه تانية كمان مساحة العمل اللي انت شغال فيها لو مساحات محدودة او صغير يفضل استخدام الهيدروليك اما لو كان في مصانع او مساحات كبييييرة يفضل استخدام النيوماتيك عشان الكابيتال كوست والرنينج كوست مايبقاش عالي

Mahmoud Zaher Tarakji
من قبل Mahmoud Zaher Tarakji , مدير , أوال جاليري

شكرا على الدعوة .... آسف على عدم الاجابة لأنه ليس من تخصصي هذا السؤآل .. ولكن سأعطي بعض الايضاحات التي ممكن ان تفيد في ذلك .منها المعرفة التامة في المقاييس العالمية لخواص المواد المستعملة في المشروع أو الورشة أو موقع العمل , وخاصة عامل اللزوجة والمقاومة والضغط ....واعتذر ان كان الجواب غير كافي ..