السلام عليكم يا رجاله انا عندي مخزن بنزل في بضائع من الشركات ( كوكاكولا -ببسي-تونه-شاي-زيت -سكر.الخ؟

<p><span style="text-align:right;">يا رجاله انا عندي مخزن بنزل في بضائع من الشركات ( كوكاكولا -ببسي-تونه-شاي-زيت -سكر.الخ)</span><span style="text-align:right;">المهم انا بشتري من الشركات والتجار في الاغلب بالاجل لمده اسبوع او شهر وببيع لمحلات البقاله بالاجل برضه واقوم بالتحصيل اليومي منهم او التحصيل الاسبوعي وهكذا </span><span style="text-align:right;">حاسس اني غير مسيطر علي حسابات المخزن ووانا لا اقوم بالجرد وكل حساباتي عباره عن دفتر اكتب فيه التحصيلات الي بأخذها و والفلوس الي بدفعها للشركات </span><span style="text-align:right;">انا عايز حضرتكم تعطوني نظام صارم وقوي اسير عليه لاكون إن شاء الله مسيطر علي حساباتي100100 وايه الدفاتر الي المفروض اعملها او ايه التطبيقات الموجوده علي الاكسل ممكن استخدمها او اي حاجه تساعدوا بيها اخوكم</span></p>

تم إضافة السؤال من قبل ahmed abdou , مدير , شركة توزيع وتجاره مواد غذائية
تاريخ النشر: 2014/11/22
seyam mohamad
من قبل seyam mohamad , امين مخزن , المجموعه الدوليه للدهانات الحديثه (ميدو)

اولا بعد السلام  انت علشان تبقى شغال تمام لازم يبقى عندك دفتر صادر ودفتر وارد ودفتر للخزنه اللي انت تسميه تحصيلات ودفتر استاذ يبين لك الديون اللي لك واللي عليك علشان تبقى عارف البضاعه اللي عندك والفلوس اللي عليك والفلوس اللي لك وانت كسبان اوخسران

اخى الكريم انصحك بالحصول على دورة محاسبة لغير المحاسبين وبالتحديد المحاسبة الادارية وهى تشمل جزاء من التكاليف وجزاء من المالية (النسب المالية بالتحديد)

للتفهم بعض المصطلحات التالية /

هامش الربح - معدل دوران المخزون - متوسط فترة السداد-معدل دوران الارصدة المدينة-متوسط فترة التحصيل-معدل دوران الموجودات-دورة التشغيل -دورة النقد

ahmed abdou
من قبل ahmed abdou , مدير , شركة توزيع وتجاره مواد غذائية

طيب انا شغال بدفتر فواتر اصل وصوره هل ده يغني عن دفتر الصادر ؟