سؤال عن تنشيط حركة المنتجات

ماذا تقترح في حال منتجات الشركة البطيئة الحركة برغم عمل حملات التسويق والدعاية والاعلان والبرموشن ومع ذلك تظل بطيئة الحركة وتنتهي صلاحياتها بكثرة بالمحلات

تم إضافة السؤال من قبل naser abdelazem , مدير مبيعات , الجبر للمرطبات شركة دانيا/شركة ديمة- شركة جهينة
تاريخ النشر: 2014/08/12
mohamed ahmed abdelatef kadah kadah
من قبل mohamed ahmed abdelatef kadah kadah , محامى , مكتب للمحاماه والاستشارات القانونية

استخدام عدد اكبر من المسوقيين ومندوبى المبيعات مع فرض نسب مالية لهم كمكافات لتحفيزهم على بيع اكبر قدر ممكن من المنتجبالنسبة للمنتج ذاته ممكن اقدر  اسوقت بعدة خطوات تسبقة زى مثلا لو المتج ينفع ينزل كهدية مرافقة لمنتج اخر بعد التنسيق طبعا ممكن انزلة بتخفيضات فى السعر ممكن مثلا اتفق مع منظمين لقاءات او حفلات للاعلان عن المنتجات الجديدة ابراز مميزات المنتج وما يجعله مختلف مع مثيلته من باقى المنتجات ممكن طرح نفس المنتج باكتر من شكل واسم مختلف ممكن تصنيف المنتج وتوزيعه على اكثر من شريحة سعرية تتناسب مع اكبر عدد ممكن من المشتريين

zaki hanna zaki rezk
من قبل zaki hanna zaki rezk , رئيس مبيعات , الشركه الوطنيه لصناعات الغذائيه (سونات) شويبس

يوجد اشكال كثيرة من برموشن ولكن الاكثر فاعليه وهو عمل خصم فورى على الكميه وزيادة نطاق التوزيع وربطه مع منتج اخر  حاجات كثيرة  لكن لابد من دراسه الجودة لهذا المنتج لانها الفارق مهما عتعمل ومنتج غير منافس الخسارة موجود

mohamed sweed
من قبل mohamed sweed , مدبر ادارة الشركة , لوك لايك

  1. اولا 1- هبدا اراجع على الخطة التسويقيه للمنتج 2- هعمل بحوث تسويقيه للمنتج فى السوق الموجود فيه ..واشوف استطلاع راى الناس فى المنتج . 3- بناء على البحث التسويقى ..هكون اكتشفت مواطن الضعف والعيوب الموجوده فى المنتج .. وابدا اقوم بمرحله التطوير للمنتج بما يتناسب مع استلاع راى الناس فيه .4- هراجع النظام التسعيرى للمنتج عشان ممكن يكون المنتج غاالى ف السعر ..المراجعه مش معناها انى اقلل من سعر المنتج فقط ..ممكن ايضا ازيد من سعره لو كان هذا من الضرورة 5- قنوات التوزيع هبدا انى اراجع عليها واشوف ان المنتج ممكن يكون نزل فى مكان او لشريحه معينه رافضه للمنتج ... فممكن اغير اماكن التوزيع 6- طبعا كل ذلك بينطبق تحت مسمى المزيج التسويقي وهذا بند من بنود التسويق هذا ملخص بسيط لكن طبعا الاجرائات ممكن تكون كثيرة فى الشرح ..بمعنى اصح هتعوذ استراتيجية تسويق جديده للمنتج وشكرا