What do you look for when you screen resumes and cover letters?

تم إضافة السؤال من قبل Rana Alnajjar , Web developer , Lebcards
تاريخ النشر: 2014/06/25
Saiful Islam Hiron
من قبل Saiful Islam Hiron , Site HR Manager , Handicap International

1. Academic track.

2. Relevant knowledge & skills.

3. Relevant experience.

4. Achievements.

5. Training skills.

Gabriela Bota
من قبل Gabriela Bota , Montessori Teacher , Gateway International Montessori School

Competencies, skills, previous working history,personality mach.

Mohammad Sarfraz
من قبل Mohammad Sarfraz , Recruitment Consultant - LNG, Refinery, Petrochemical, Drilling, Offshore, Marine, EPC, PMC , Brunel Energy

For screening  resume it is most important to see the below points.

1) Well Organized

2) Relevant Skills

3) Specific Technical Skills.

4) Relavant Experience.