Why I section beam is preferred for heavy loading?

تم إضافة السؤال من قبل Krishnakumar Ramanujam , Junior Engineer , VGN Infra India Pvt Ltd
تاريخ النشر: 2014/05/08
Ramadasan Variam
من قبل Ramadasan Variam , Chief mechanic For MOS Rigs - Rig Marinia, Rig Deema, Rig Ahamad, Rig Leen & Rig Trident , Millenium Offshore Service Management FZC Ajman

First of all we use I Suction beam Preferred for heavy Loading,because the load will balance

الطبيعة الساحرة
من قبل الطبيعة الساحرة , مهندس تشغيل , الشركة العامة للابحاث والمياه الجوفية

Why I-section beam is preferred for heavy loading?Cross sectional shape I, giving many benefits. It is very good for giving stiffness (less deformation on loading) and to withstand higher bending moments (as a result of heavy loading) on comparison with other cross-sectional shapes of same area. Also, it is very easy to manufacture. Itwill have more moment of inertia.