What is the wave guide ? and Why we use it ? and where ?

ما هو دليل الموجة ؟ و لماذا نستخدمه ؟ و أين ؟

تم إضافة السؤال من قبل هاشم المشارقة , Key Account Manager , Advanced United Systems Ltd. ( A member of Taj Holding Group)
تاريخ النشر: 2014/04/16
Faheem Ahmad
من قبل Faheem Ahmad , Digital Marketing Manager , Carlease Rent a Car

Wave guide is usually mounted on the transmission side of an antenna or between two close antennas.

It is used for the following purposes.

- To direct waves/signals to a specific direction

- To use significant power through a channel

- To avoid path loss because of external interference

- Replacement of coax on higher frequencies

Gregorio Campos JR.I Varela
من قبل Gregorio Campos JR.I Varela , Telecom Technician , Jaidah Group

replacement of coax on higher frequencies