What will usually cause an asset account to increase?

a. Debit b. Credit

تم إضافة السؤال من قبل SREEDEVI SUNILKUMAR , Business finance officer , Emirates Airline
تاريخ النشر: 2014/04/10
MALIIK SOHAIL ABBAS
من قبل MALIIK SOHAIL ABBAS , ACCOUNTS MANAGER , AL RAWDAH GREEN SWEET WATER

option A

Umer Aziz
من قبل Umer Aziz , Senior Accountant , TERNA Bahrain Holding - GEK Group (www.terna.gr)

 it is always Debit

Divyesh Patel
من قبل Divyesh Patel , Assistant Professional Officer- Treasury , City Of Cape Town

Debit

Muhammed Nisar
من قبل Muhammed Nisar , Assistant Manager - Finance and Accounts , YouGotaGift

Debit is the right Answer

Shafiulla Mohammad
من قبل Shafiulla Mohammad , Customer Service Adviser , University of Bedfordshire

The answer is option A. the assets acoount have a debit balance and debiting the account will increase the assets.

Ali Hammad Naeem
من قبل Ali Hammad Naeem , SUPPORT CONSULTANT

Debit (always means COMES IN)

Credit (always mean GOES OUT)

So DEBIT It is!

Mohammad Sultan Mahmud
من قبل Mohammad Sultan Mahmud , Accounts Manager , Abrar Plastic Industries Ltd

Increase Assets=Debit Balance

Mujtaba Hussain
من قبل Mujtaba Hussain , Accounts officer , Miraj Entertaiments

Debit will usually cause an asset account to increase