في صناعة الأثاث ممكن استعمال كافة أنواع الأخشاب ( الصناعي والطبيعي ) متى يمكن استخدام كل نوع ؟ في غرف النوم والكراسي .؟

الأخشاب الطبيعية { الأبيض , الزان ( البيش )} أما الصناعية ام. دي. اف ( M D F ) أو اللاتيه ( PLYWOOD )

تم إضافة السؤال من قبل Mahmoud Zaher Tarakji , مدير , أوال جاليري
تاريخ النشر: 2014/03/29
hadil ashraf
من قبل hadil ashraf , Assistant Manger ,Furniture Designer , Minart For Fine Furniture

الاخشاب الطبيعيه ( الزان الارو العزيزي ) ....تستخدم في القوائم .. اما المسطحات فهي تكون من الكونتر ...(الارفف و الضلف و.... ظهر الدولاب .. ممكن يكون خشب صناعي ... و الحليات .. ممكن برده تكون خشب صناعي ........ الكراسي لا يصلخ لها الخشب الصناعي

Ahmed Khater
من قبل Ahmed Khater , ID& Fit- Out Construction Manager , Harmony Atelier Interior Design& Decoration

 الأخشاب الصناعية و المسطحات كالبلاي وود و الام دي اف  يمكن استخدامها في الخزانات و الدواليب اما الكراسي فيجب ان يتم تصنيعها من أخشاب طبيعية و يفضل الأخشاب ذات الكثافة العالية كالزان او الأرو او البيتش بين

في الأبواب و التجاليد يمكن استخدام اي نوع من الأخشاب و في الغالب بيتم استخدام الأخشاب الطبيعية و المسطحات معا

في الأماكن الخارجية كالبرجولات و أثاث الحدائق و التراسات و الأماكن المعرضة للشمس و الرطوبة كغرف السونا و المساج و حمامات السباحة يستخدم اخشاب طبيعية بنوعيات معينة لها مقاومة عالية للعوامل الطبيعية مثل خشب التك او البيتش بين و العزيزي او خشب المارانتي

Modey Abdelftah
من قبل Modey Abdelftah , فنى , ورشتى

تعتمد صناعه غرف النوم بنسبه كبيرة فى تصنيعها على الاخشاب الصناعيه مثل الابلكاش بجميع انواعه (سى ) او كورى ويستخدم فى تجهيز الكبس الذى يشمل جميع اجذاء الغرفه مثل الضلف والاجناب والقواعد والقرض والضهور ويستخدم الاخشاب الطبيعيه مثل الزان المبخر او الارو   فى الشنابر والحلايات والاكتاف والكعوب والاوشاش اما حشو الكبس فيفضل انا يكون حسب الجودة اما زان او سويد او بياض اما صناعه الكراسى فتفضل من اخشاب الزان المبخر او الارو

Mohamed Hamza Mohamady sakr
من قبل Mohamed Hamza Mohamady sakr , Business Development Operations Director , Woodco - Bahrain

يجب استخدام أخشاب طبيعيه بنسبه جفاف عاليه مثل ( الزان و الأرو و التك   ()

أما اخشاب ال MDF  فهى لاتصلح لتصنيع الكراسى  ويمكن أستخدامها فى ضلف مطابخ  مكتبات .....

karim abouzeid
من قبل karim abouzeid , مهندس مساحة , العلمين للتجارة والمقاولات (المحطة النووية , AMWAJ , SEASHELL )

يارب