Why 4-20ma is used as signals in process control? why not 0-10 0r 0-20?

تم إضافة السؤال من قبل AJEESH MADHU M S
تاريخ النشر: 2013/12/02
mohamed Abd El Rahman
من قبل mohamed Abd El Rahman , Proposal Development / Pre-Sales Manager , RMS Engineering - KROHNE Agent in Egypt

Thats logical because if its a0-10 or0-20ma signal  you cant tell if the (0 ma) is due to an open circuit or a cut wire or low signal ; so they used the4-20ma so to be able to diffrentiante between a low signal (4 ma) or an open circuit (0 ma).