If the market price of its equity share is Rs.50, the PE ratio will be: (i) 50 (ii) 5 (iii) 10 (iv) 20

 A company with equity capital of Rs.50 crores (Face Value of Rs.10/- per share) makes gross profit of Rs.70 crores and net profit after tax of Rs.25 crores.

تم إضافة السؤال من قبل Vinod Jetley , Assistant General Manager , State Bank of India
تاريخ النشر: 2015/01/26
VENKITARAMAN KRISHNA MOORTHY VRINDAVAN
من قبل VENKITARAMAN KRISHNA MOORTHY VRINDAVAN , Project Execution Manager & Accounts Manager , ALI INTERNATIONAL TRADING EST.

Price Earning Ratio: Market Value per Share / Earnings per Share (E P S)

Here the market value per share is : Rs.50

Earning per share is : Profit / No of shares =25,00,00,000 /5,00,00,000 =5

Price Earning Ratio = Market Value per Share / Earnings per Share (E P S)

                                   =  Rs.50 /5  =10

Alex Al Yazouri
من قبل Alex Al Yazouri , General Manager , Al Mushref Cooperative Society

(iii)10

Thank you.

Vinod Jetley
من قبل Vinod Jetley , Assistant General Manager , State Bank of India

(iii)10

Divyesh Patel
من قبل Divyesh Patel , Assistant Professional Officer- Treasury , City Of Cape Town

Option3

Mohamed Galal Hussein Ahmed Mohamed
من قبل Mohamed Galal Hussein Ahmed Mohamed , Technical Mnager , Fast Building Contracting Co.

Agree with all (III)10

Emad Mohammed said abdalla
من قبل Emad Mohammed said abdalla , ERP & IT Software, operation general manager . , AL DOHA Company

It should be (iii)10

thanks

waeil osman EL sharif
من قبل waeil osman EL sharif , Business Coach & Relationship Manager -Corporate Banking , Sudanese Egyptian Bank

iii- 10

Thanks Mr.VENKITARAMAN KRISHNA MOORTHY VRINDAVAN for the explanation