هل ملبغ الصيانة والتخزين يضاف إلى قيمة الاصل أم تسجل كمصروف ؟

أصل قيمتة0 دينار كويتي وكل سنة بيتم دفع دينار صيانة وتخزين هل ملبغ الصيانة والتخزين يضاف إلى قيمة الاصل أم تسجل كمصروف ويقسم على السنة كاملة

تم إضافة السؤال من قبل wael shmrokh , Financial Manager and administration , Done Interior Co
تاريخ النشر: 2018/09/06
اشرف السيد محمد البلتاجي
من قبل اشرف السيد محمد البلتاجي , مستشار مالى وإداري , شركة روائع تزدان للمقاولات

هناك مجموعه من العوامل تؤدي الي اعتبار مصروف الصيانه كاصل ويضاف علي قيمه الاصل وهي

1-اذا مصروف الصيانه ادت الي  اطاله العمر الانتاجي للاصل مثال عمره كامله لسيااره مسجله كاصل من الاصول

2- مقارنه مصروف الصيانه بقيمه الاصل مصروف يانه 500 جنيه وقيمه الاصل 100000 يعتبر مصروف اما اذا قيمه المصروف 15000 جنيه لابد ان يضاف علي قيمه الاصل

ارجوا المعذره في مصاريف تخزين السؤال مش مفهوم بالنسبه لي

Fawaz Almisfer
من قبل Fawaz Almisfer , Business Administrator , Siemens

الصيانه قسمين

اذا كانت صيانه عاليه المبلغ لي تطوير اللانتاج او زياده الانتاج هذي تعتبر اصول

اذا كانت قليله المبلغ وصيانه دوريه استهلاكيه مصاريف

التخزين يعتبر من الاصول

omran alfahal mustafa mahmoud
من قبل omran alfahal mustafa mahmoud , Logistics Officer , منظمة كافا للتنمية

لا يضاف الا الاصل ولكن يسجل كبند

مصروفات

Ahmed Ahmed Mahmoud Dabous
من قبل Ahmed Ahmed Mahmoud Dabous , regional purchasing manager , Paradise inn Hotels

يسجل مبلغ الصيانة والتخزين ضمن المصروفات