عندي هاردسك ما يشتغل وفيه بيانات مهمه ( فكره نقل القرص الداخلي لاخر يعمل)؟

طبعا جربت كل الطرق وغيرت الكيبل والكيس لحسن الحظ عندي واحد ثاني نفس الموديل بالضبط

ما نجاح فكره نقل القرص الداخلي الى الهاردسك الثاني فقط؟

لان قريت ان الاجزاء الاخرى صعب فكها ومعقده وفي حاله فكها ممكن يخرب لكن قريت ان القرص اسهل شي مجرد مسمار ويتم نقله الى الاخر ما رايكم كم نسبه نجاح الفكره؟

وللخبراء هذا فيديو للهاردسك حين تشغيله شوف المقطع للاخير لان القرص يتوقف بدون فصل سلك ال usb ما ادري اذا هذا شي طبيعي او لا  طبعا الهاردسك مغطى دايما لكن فكيت الغطاء لكي اصور العمليه

من اول نظره لك للفيديو ايش تتوقع الخلل؟ هل دائره كهربائيه؟ او مشكله في القراءه

 https://www.youtube.com/watch?v=BMu3lcc_0

تم إضافة السؤال من قبل للتلت تنلتل
تاريخ النشر: 2018/06/22
Home Front
من قبل Home Front , فني تكنولوجيا المعلومات , multimedia Center Systems

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

مشكلة الهاردسك تنحصر في جزئين

أولا البوردة و المقصود بيها لوحة الدوائر الإلكترونية اللي موجودة بضهر الهاردسك ومن عيوبها ان الهارد بيشتغل وبيقف كما هو الحال بمشكلتك الحالية او ان الهارد مش بيشتغل اصلا زاي مايكون مش واصله كهربا

ثانيا الميديا و المقصود بيها الأسطوانة الممغنطة الموجودة بداخل الهاردسك وبتكون عيوبها سماع صوت تكتكه مستمرة بسبب البادسيكتور وكمان بلاحظ عند فتح ملفات معيينه على الهارد انه بيعلق او بيكون تقيل جدا وكمان بسمع صوت تكتكه

الحل انك تغير بوردة الهاردسك مع مراعاة انها تكون من نفس الموديل

wael aljbaie
من قبل wael aljbaie , محاسب مبيعات + IT + محاسب تكاليف , klatchi

اسف الفيديو ما فتح عندي

انا تقريبا صارت مشكلة مشابهة معها عندك كذا حل

وصلو وعمل نسخ على ال قرص D وعملها فحص بدون حذف

اقلاع الكومبيتر والهارد موصول فيه بس في خوف من الفايروسات لو واثق انو الهارد نظيف اتكل على الله

ولو المشكلة كهربا فا الي اخترعو اكيد حاسب هيك حساب

في عند شي بالبورد هو والمسؤول عن التخزين بتشيلو وبتوصلو على بورد نظيف بلحام قصدير

بعتذر ما فيني حدد بالضبط شو هو

ahmed Ibrahim abdallah ahmed
من قبل ahmed Ibrahim abdallah ahmed , فنى صيانه حاسب الى وشبكات انترنت , الشركة العربية

لايمكن النقل لان عند فك اجزاء  الهرد ممكن ان يتلف جرب بوردة تكون نفس بوردة الهارد  القديم وسوف يعمل

المشكلة عندك فى دائرة الكهرباء

Mohamed Mostfa
من قبل Mohamed Mostfa , فني صيانه كمبيوتر , لايوجد

1-مش هاينفع انك تنقل القرص علشان بيحتوى على كاذا طبقه ولو طبقه واحده حصل فيها خدش بسيط يبقي ضمرته خالص

2-لو هتنقل يبقي خد حذرك ويكون الضوء منخفض اللى في الغرفه العمل لان الضوء بياثر عليه وبشده

3- وحضرتك بتنقل يكون الادوات نظيفه تماما

4- اي خطا في عمليه النقل للاسف يبقي فقده

5- في اماكن متخصصه في الهارد

  ده الاميل

Hameed ahmad Alrashed
من قبل Hameed ahmad Alrashed , محاسب عام , شركة لامينا المحدوده

نعم تسطيع اعاده الملفات بشرط أن الهارد لا يكون قد اتلف أجزاء منه. لانه احيانا الهارد اذا وقع على الأرض فانه يتلف كامل او جزء منه. لذا لايمكن الاستعداد نهائيا والله اعلم

الرجاء تعديل الرابط حق الفيديو  في نهايته الى  BMu3lc31c_0

لان مو راضي يتعدل