سلام عليكم حد يقدر يفدني ازاي اعمل شرح للشجره محاسبه مبسط دكتور صاحب عياده طالب مني اعملوا شجره محاسبه تناسب عياده . لو فيه حد يقدر يفدني اكون متشكر؟

تم إضافة السؤال من قبل alaa Ahmed Saleh , أخصائي تسويق ومبيعات , ABO ALREESH BLOCK FACTORY - مصنع ابوالريش للمنتجات الإسمنتية والبركانية
تاريخ النشر: 2018/02/24
تحسين صوان
من قبل تحسين صوان , محاسب رئيسي , ش العربيه لصناعه المواسير (شركه مساهمه عامه )

السلام عليكم.. شجره الحسابات في النهايه نفسها ميزان المراجعه. وبما انك ذكرت انها عياده طبيه يعني انها تندرج تحت نظام القطاع الخدمي باختصار هي عباره عن ايرادات ومصاريف واصول وراس المال ومستودعات اللوازم الطبيه

Ismail  Abdelaziz Mohamed Badawi
من قبل Ismail Abdelaziz Mohamed Badawi , رئيس حسابات , مجمع الميدان الأزرق الطبي

ابعتلي رساله علي الايميل ده وهرسلك دليل حسابات انا عامله لمجمع طبي

waleed mustafa
من قبل waleed mustafa , الشؤون الادارية , مكتب سعود بن علي الصقري للمحاماة

الاصول الخصوم حقوق الملكية الخصوم المصروفات

Soliman Abd  ALmalak Gendy
من قبل Soliman Abd ALmalak Gendy , مدير ادارة مراقبة حسابات , الجهاز المركزى للمحاسبات

تكون الحسابات الاساسية فى هذه الحالة هى المصروفات على اختلاف أنواعها وإيرادات العيادة مع التحليل الى ايرادات كشف وإيرادات عمليات ان وجدت واصول ثابتة وموردين وحقوق ملكية

alaa Ahmed  Saleh
من قبل alaa Ahmed Saleh , أخصائي تسويق ومبيعات , ABO ALREESH BLOCK FACTORY - مصنع ابوالريش للمنتجات الإسمنتية والبركانية

انا دلوقتي العياده عندي ( علاج طبيعي - بشره - وتخسيس ) ديه المدخلات والمصروفات عندوا مثلا مرتبات ومصروفات اداريه وايجارات صاحب المكان عندوا سيستم بس هو عاوزني اعملوا شجره محاسبه واعرضها عليها زاي اختبار كدا انا مش عارف اعرضها عليه ازاي هروح اقول شجره المحاسبه مثلا"

1-الاصول

الاصول الثابته(اراضى-مبانى-أثاث-الات)

الاصول المتداوله(الصنوق-البنك-المدينون)

2-الخصوم

الخصوم طويلة الاجل(القروض طويلة الاجل)

الخصوم المتداوله(الدائنون-اوراق الدفع)

3-حقوق الملكيه

رأس المال-الاحتياطيات-أرباح محتجزه

4-الايرادات

كل ما يدر دخل للشركه-المبيعات

5-المصروفات

كا ما تدفعه الشركه-المشتريات-الايجار

وله اعمل ايه