What are the kinds of testing equipment to be used on electrical facilities?

تم إضافة السؤال من قبل Emmanuel Liberato , Testing and Commissoning Engineer , Meralco Energy Inc.
تاريخ النشر: 2018/02/14
Yasar Ul Haq Mohammed Abdul
من قبل Yasar Ul Haq Mohammed Abdul , Senior Electrical Engineer , Nesaj ProjectManagement Company

1) Multimeter

2) Megger Meter

3) Insulation Tester

4) Earth leakage Tester

Philepus Hauvinga
من قبل Philepus Hauvinga , Electrician Technician , Dundee precious Metals

Multimeter

Loop impedance tester

Insulation Tester

Earth Leakage testor

Hamid GulzarAli
من قبل Hamid GulzarAli , Arab Technical Co. Ltd

There is variety of equipments available from different manufacturere in the market for electrical testing. the names of some equipments as below:

1- FREJA 300 or (different series) 3-Ph secondary injection test kit.

2- B10E Variable DC supply.

3- Programma EGIL circuit breaker analyzer.

4- Phoenix BK130 AC dielectric test system (HI pot).

5- VLF

6- OMICRON CMC (Diffrent series).

7- SVERKER 7601-Ph secondary injection test kit.

8- OMICRON CPC100 primary test system.

9- CT analyzer by OMICRON

10- Programma TM1800 circuit breaker analyzer

11- ODEN Primary injection test kit.

12- Megger MIT 520/25kv insulation tester

13-  Programma MOM 600 and Megger DLRO Contact Resistance

14- Micro-Ohmmeter.

15- ZeroWaste-IR6L SF6 Analyzer

16- DILO SF6 Gas Handling Machine.

17- Secondary Inject devices from diffrent manufacturer, etc.