انا في الصف الثاني الدراسي في كلية علوم تخصص حاسب ما الكورسات والمهارات التي تفيدني في العمل بجانب دراستي؟

تم إضافة السؤال من قبل Donia Shehata
تاريخ النشر: 2018/01/13
mohamed abdelaziz
من قبل mohamed abdelaziz , Assistant Regional Sales Manager , premium foods

للاسف مجال دراستى و مجال عملى مختلف عن مجالك . بس اقدر أفيدك ان فى كورس ممتاز جدا عن الأنماط الشخصيه مهم لاى شخص عموما فأنصحك بالكورس ده انا درست جزء بسيط منه فى كورس بمسمى تانى وفادنى جدا فى مركز اسمه ترينيرا فى مصر و السعوديه واظن فى الامارات ممتاز جدا ممكن تلاقى فيه الكورس ده . بالتوفيق

Hamza Ali
من قبل Hamza Ali , مصور فوتوغرافي , Media2000

توجد كورسات أولي وكورسات ثانوية. الكورسات الأولية مهمة ولا يجب الإستغناء عنها وتشمل عدة محاور في الكورسات الثانوية الكورسات الأولية هي (ICDL) وهو كورس متخصص في الحاسوب بالكامل توجد فيه عدة برامج متعلقة بالحاسوب وايضاً كورس ORACLE مفيد جداًفي عالم المحاسبة وقواعد البيانات وايضاً كورس SQL مفيد جداً لمتخصصي الشبكات شبيه بالاوراكل متخصص في قواعد البيانات وكورس جافا Java وكورس HTML وتوجد عدة كورسات اخرى على حسب الرغبة والتوجه في سوق العمل اما الكورسات الثانوية تكون عبارة عن كورس واحد منفصل من الكورسات الأولية ويمكن ان يكون متخصص اكثر في كونه كورس قائم بذاته من حيث عدد الأيام المدروسة يكون مكثف مثل كورس (EXECL - WORD -PowerPoint -Photoshop ) ومثلها كورسات مختلفة وايضاً كورس الطباعة أو الكتابة )typing( على لوحة مفاتيح الحاسوب أو الكيبورد تدرس الكورسات على حسب الحوجة للشخص في سوق العمل