Dear All, Good Day! Can some some explain VAT regarding Health Sector ?

تم إضافة السؤال من قبل Khaliq Raza MBA MS CFE AFA , Senior Accountant , ARCO TURNKEY SOLUTIONS CONTRACTING LLC
تاريخ النشر: 2017/11/04
nufall qanah
من قبل nufall qanah , محاسب مالي , مؤسسة تكتيك للخدمات التجارية

The health sector is considered a service activity. In the sense that it provides a service for revenue. Most often it does not have a direct cost of services or health care. The value added is calculated directly on revenue.

Naeem Aslam
من قبل Naeem Aslam , Group Tax Consultant , Tech Group PJSC

Health sector in UAE VAT comes under zero rated supplies. That means they can claim back any VAT they have paid from authorities.