كيف يتم استعادة البيانات من الحاسب وماهي طرق الاستعادة كلها ؟ how can we recover database from computer and what that all ways ?

Tell all what you think ?تكلم عن كل ماتعرفه عن هذه الطرق بالتفصيل لو سمحت

تم إضافة السؤال من قبل فراس حجازي , مدير , مديريه الزراعه
تاريخ النشر: 2013/10/18
Zafar Iqbal
من قبل Zafar Iqbal , Teacher (Pak Studies) Subject Specialist , Home Tutor

There are two following ways:

1- A very good and simple way is call up your IT trouble shooter gye he can do in one command.

2- Follow and see how he recover and next time you would be able to do that in the same way.

Kareem Hassan Abd El Hakim gomaa
من قبل Kareem Hassan Abd El Hakim gomaa , HR Director , La Verde

sure you can ask your it dept. an they will do it.

if you are talking about personal data there is several of programs (recover my files) they will do the trick

Kazi Anwar ul Islam Anwar
من قبل Kazi Anwar ul Islam Anwar , Director, HR, Training & Administration , Nitol Niloy Group (NNG)

There are many ways /means to recover the database from the computer. But the following are the main process are important to recover the data:

1. Recover software (Utility) may be used for retrieving the data.(There are many software)

2. How old the data are lost, i.e.1month,20 days,etc.

3. Success depends on how / type of data was structured in the computer.

4. Get the support / help from IT guys.

سوال موجهه لمتخصصين في تقنيات المعلومات والحاسب الالي

لا علاقة للموارد البشريه بذلك

Farhan Tariq
من قبل Farhan Tariq , Manager HR Transformation , Wateen Telecom

استعملت برمجيّة مثل "فست-ركفري", هو سيساعد أنت أن يستردّ معطيات من ال يستعصي إدارة وحدة دفع, أوسب أو خارجيّة يستعصي إدارة وحدة دفع. نجاح متدلّية على الدولة طبيعيّة من أنّ إدارة وحدة دفع وإن في ووركينغ كنديأيشن بعد ذلك لا ينسخ أيّ شيء على أنّ إدارة وحدة دفع عقب قد خسر أنت معطياتك. أحيانا إن أنت تنسخ مبارد كبير على أنّ إدارة وحدة دفع, سيحتلّ هو ال نفسه خلايا أنّ يتلقّى يكون استعملت بقاعدت معطياتك سابقا. أنت يستطيع أيضا عيّنت ال دب فيل-نم بينما يبحث للإستعادة إمكانية.

Muhammad Ismail Rajpoot
من قبل Muhammad Ismail Rajpoot , HR Officer , Mfaheem Al Emar Trading and Contracting Co.

There are several  programmes that can be used to recover database from the computer e.g Handy Recovery, Recover my files, Get Data back Etc. There are a lot some of them are free and some are paid softwares, but I recommend that you let your IT personnel handle the problem as they are the professionals in the field. It would be wiser to keep a backup to avoid such losses as an organization can not risk losing this data.

هناك برنامج اسمه recuva من افضل تلك البرامح

لكن العنليات هذة تستغرق وقت طويل حسب المساحة التي يبحث فيها

والشرط الاهم الا يكون تم عمل له فورمات اكثر من مرة وتكون البيانات المرادة فقدت في اخر مرة