ما هى الطرق المستخدمه لتقليل تيار البدء فى المحركات؟

تم إضافة السؤال من قبل ahmed ali abd elhamed , electrical engineer , sanita Industry
تاريخ النشر: 2013/10/16
حسام ناجى
من قبل حسام ناجى , testing and commissioning engineer II , SENDAN INTERNATIONAL COMPANY

liquid starter

soft starter

star delta connection

eslam hamed
من قبل eslam hamed

- ستار دلتا

سوفت ستارت

-عن طريق انفرتر

mostafa khaled
من قبل mostafa khaled , electric engineer in department of maintenance , company of water and waste water treatment

1- ستار دلتا

2-توصيل مجموعه مقاومات بالتوالى مع العضو الدوار واخراجها من الدائره تدريجا الى ان يصل الى rated speed

3-soft start  وده بتستخدم فى المحركات الكبيره فى قدرتها للتقليل من تيار البدء

4-عن طريق انفرتر يتحكم فى السرعه عن طريق التردد على الفولت وكل م السرعه تزيد العزم يزيد والتيار يزيد

5-توصسيل مجموعه مقاومات توصل بالتوالى مع العضو الثابت وتخرج تدريجا الى ان يصل الى rated spped

يتم تقليل تيار الإقلاع عن طريق توصيلة ستار دالتا

 أو عن طريق توصيل أكثر من مجموعة مقاومات وإخراجها من الدارة بالتدريج

mohamed saif mahjoob
من قبل mohamed saif mahjoob , Electrical QA/QC , ASGE

توجد خمس طرق لبدء الحركه في المحركات الحثيه

1- star - delta

2- إدخال مقاومات علي التوالي مع ملفات العضو الثابت

3- إدخال مقاومات موصله star علي دائره العضو الدوار و ذلك فقط في المحركات ذات القلب الملفوف

4- إستخدام محول خافض لتقليل الجهد المطبق علي المحرك

5- إستخدام الإنفيرتر (VFD)

الطلرق الاربع الاولي تطبق في مرحله البدء و تزال عندما تصل السرعه قريبا من السرعه المقننه RATED SPEED

basem seleman
من قبل basem seleman , operation and maintenance manger , petrolat for petroleum service

عن طريق السوفت ستارت او لوحت الستار دلتا اوعم طريق الاوتو ترنسفرمر

Mustapha Zakkour
من قبل Mustapha Zakkour , electrical supervisor , Saudi Oger Ltd,King Abdullah development of the security headquarters of the Ministry of Interior

soft starter or Star Delta connection.

The engines, which operate on medium voltageThe use of resistance when you start the engine and be connected with the rotor respectively to reduce the power output.

كيرلس عادل
من قبل كيرلس عادل , فني كهربائي , الايطاليه

استخدام بادئ ستار / دلتا : التخفيض العالى فى قيمة تيار البدء ( يتم تخفيض تيار البدء بنسبة 67% ) مما ينتج عنه تقليل تكلفة الكابلات والقواطع وأجهزة الحمايه.

أجهزة البدء الناعم

khaled alkhodare
من قبل khaled alkhodare

سو ال فني عندي محرك 3 فاز ياخد 4 امبير الفاز الو حد بعد الاستقرار و 24 امبير الفاز عند البداء لمن حسبت البور بتاعو طلع 2.5 كيلو طيب لو جبت 5 كيلو مولد ووصلتو تيار البداء لحظي المو لد حيحصلوو ايه حيشتغل ثواني ايزيد الدوران بتاعو و بعدين يستقر و لا ايه انصحوني ارجو الافاده من الخبراء