What are the 5 process groups (PG) and the 10 knowledge areas (KA) defined in the PMI Standard according to PMI PMBOK V.5 ?

There are FIVE process groups (PG) and TEN knowledge areas (KA) defined in the PMI Standard according to PMI PMBOK V.5.

تم إضافة السؤال من قبل Ahmed Gamal EL Din Ibrahim , IT & Oracle ERP Project Manager , Al Arrab Contracting Company
تاريخ النشر: 2017/08/14
S M Farhad Hossain
من قبل S M Farhad Hossain , Major , Bangladesh Army

Five Process Group of Project Management are:

1. Initiating

2. Planning

3. Executing

4. Monitoring & Controlling

5. Closing

Ten knowledge areas are:

1. Project Integration Management

2. Project Scope Management

3. Project Time Management

4. Project Cost Management

5. Project Quality Management

6. Project Human Resouces Management

7. Project Communications Management

8. Project Risk Management

9. Project Procurement Management

10. Project Stakeholder Management

Panayotis Dimitrakopoulos,  PMP®
من قبل Panayotis Dimitrakopoulos, PMP® , Project Manager , DEUTSCHE TELECOM GROUP

Process Groups are Initiating, Planning,executing ,Monitorind&controlling ,Closing

and Knowledge areas are

Integration ,Scope,Time,Cost,Quality,HR,Communication,Risk,Procurement ,Stakeholders

could you please clarify the reason for this question since with a simple google search everyone even with no idea apout PM could find?

thanks in advance

Panayotis