Why 400Hz Power Supply system used in Air crafts?

تم إضافة السؤال من قبل Akhil Kaniyankandi , Electrical Engineer , AZMEEL Contracting Company
تاريخ النشر: 2017/07/04
omar saber
من قبل omar saber , Regional Customer Application Engineer , General Electric

higher frequency means would ideally lead to a smaller machine design . a smaller machine = a lighter weight. lighter weight means lower fuel consumption better control and longer distance of travel