ما هو خطاب الضمان والاعتماد المستندي؟

تم إضافة السؤال من قبل Aisha Ali
تاريخ النشر: 2017/05/02
islam taha
من قبل islam taha , محاسب , المجموعة المصرية للضرائب

الأعتماد المستندى هو تعهد صادر من البنك يتعهد فية بدفع مبلغ معين فى فترة زمنية معينة للمورد لو تم توريد البضاعة حسب المواصفات المتفق عليها وخطاب الضمان شبية للأعتماد المستندى المستورد يروح البنك ويعمل خطاب ضمان لان دة بيكون بمثابة قرض احتياطى علشان يقدر يدفع منة ثمن البضاعة المستوردة وساعات المورد بيطلب من المستورد خطاب ضمان علشان يضمن ان المورد هيقدر يسدد ثمن البضاعة

ABDULLAH  ABDURHMAN
من قبل ABDULLAH ABDURHMAN , مشرف إدارة عقود راحة فرع جدة , الشركه السعوديه لحلول القوى البشريه سماسكو

خطاب الضمان هو مبلغ مالي قدرة 5% حسب الجهة الطالبه  وتقدمة الشركات للدخول في منافسة او مناقصة عامة كضمان لقدرتها الماليه على الايفاء بالعقد

والاعتماد هو ما يقدمه المشتري للبائع من ضمان دفع المبلغ بالكامل بواسطة البنك عند تصنيع وتوريد المنتج المتفق علية