كيف ابدأ مشوارى في الحصول على وظيفة مدخل البيانات .. و ما هى أهم الدورات التى يمكن ان تساعدنى في الحصول على هذه الوظيفة بسهولة ؟؟

تم إضافة السؤال من قبل مستخدم محذوف‎
تاريخ النشر: 2017/03/31
hamada ali salama
من قبل hamada ali salama , retail store manager , Alothaim company

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته ... بعد التحيه .... اولا بالنسبه لوظيفة مدخل بيانات ... لاتوجد طريقه محدده لتعليم الاساسيات اللازمه لتتفوق فى هذه الوظيفه ... وكمان لاتحتاج هذه الوظيفه درجه علميه كبيره ... بل ممكن بشهادة الثانويه العامه تشتغل فى هذه الوظيفه ... انك تعرف تكتب وتتعلم اساسيات الحاسب الالى وتعرف شوية عن icdl .. وفي كذا برنامج ممكن تشتغلى عليه ذى مثلا retial pro  او برنامج المحاسب المحترف يوجد عدة برامج لهذه الوظيفه المفروض الشركه اللى بتقدمي فيها بيعلموكي ازاي تتعاملي مع هذه البرامج وكمان وظيفة مدخل بيانات كذا حاجه ممكن ادخال بيانات بضاعه وارده وصادره وممكن مراقبة مخزون حسب بقى ... اقرائي المقال دا حضرتك هيفيد عامة

كثيرا منا يبحث عن عمل افضل وعرض كويس كثيرا منا يقدم فى كثير من الشركات بس محد ش يرد عليك ولا بالموافقه ولا بالرفض من خلال بحثي فى هذا الموضوع اكتشفت بعض الحاجات المهمه اللى لازم نعملها علشان نكون فى وضع افضل وهى كيف اطور من نفسي ؟ اولا : لازم تتعرف على قدراتك2- لازم تعرف ما هى الامور اللى انت بحاجه الى تطويرها وتنميتها3- بعض الامور قد تكون ثانويه ولكنها تشكل عاملا اساسيا فى رفع الثقه بالنفس4- استخدام مهارات الحاسوب والقدره على استخدام الانترنت ومواكبة التكنولوجيا فى عصرنا عامل اساسي للعمل وغيره من المجالات .. من خلال هذا هاخدك على فكره مهمه جدا هتفيدك ان شاء الله الفكره هى التسويق الشخصى ايه هو التسويق الشخصى هو العمليه التى من خلالها نقدر نستثمر مؤهلاتنا وخبراتنا وقدراتنا داخل سوق العمل ...علشان نقدر نقوم بالعمليه دى بشكل فعال لازم نتحرك من خلال بعض المبادئ الاساسيه اللى اولها :1- احنا كلنا سلع فى سوق العمل واي سلعه بيتاثر سعرها بحاجتين مهمين وهى :1- جودة السلعه2- طريقة تسويقها هاتكلم عن جودة السلعه : جودة السلعه بتاثر على مستواك الوظيفي اللى انت تقبل فيه كمان بتاثر على سعرك فى سوق العمل .نقدر نشوف جودة السلعه بتاعتك دى من خلال ايه بقى ( المؤهلات العلميه - الخبرات التطبيقيه - وكمان المهارات العمليه اللى انت اكتسبتها سواء عن طريق الدراسه او عن طريق ممارسات فى حياتك العمليه السابقه كل دا بيتاثر فى الاخر وليه انعكاس مباشر على خطتك فى التسويق اللى بتبدا :1- قنوات البحث والاعلان هى قنوات البحث اللى بتسلكها الشركات والمؤسسات علشان تعلن عن احتياجها للموظفين وقنوات البحث دى بتختلف من سوق عمل الى سوق عمل اخر هتلاقي مثلا ان القنوات البحث اللى بتستخدمها السعوديه مختلفه عن الامارات مختلفه عن مصر وعن اوروبا . فالجزء الثقافى هنا بياثر بشكل كبير جدا على قنوات البحث والاعلان اللى لازم تكون عارفها فى سوق العمل اللى انت بتستهدفه ..2- التواصل المحترف دا اللى مدير الموارد البشريه بيقدر يشوف من خلاله قدراتك العقليه - وسلوكك العملى - واخلاقايتك العامه ودا بيقدر يشوفه من خلال رسايلك المكتوبه والملفوظه والمنطوقه وكمان لغة الجسد ...اللى بياثر بشكل كبير على اسلوب عرضك بوسائل العرض الاساسيه ( السيره الذاتيه - مهارات الانترفيو ) اخطر انواع التهديدات عندنا فى جزء تسويقنا الشخصي هو ان يكون عندك نقاط ضعف وانت مش عارفها ...فبالتالى لازم تكون عارف نقاط ضعفك لان نقاط ضعفك دى بتاثر على السيره الذاتيه بتاعتك ...فبالتالى تقدم على شغل فى اماكن كتير محدش يتصل بيك

ال

Ziyad Mukahal
من قبل Ziyad Mukahal , مدير عام فرع شركة - منطقة العقبة الاقتصادية الخاصة ASEZA , Hanna Corporation Ltd.

تحية واحترام وبعد ...

أتمنى لك الحصول على ما ترغبين به ولكل مجتهد بصيب

وأنصحك بما يلي لتكوني مصدر إنتباه لأصحاب العمل

* يمكنك تصفح ملفات بعض الزملاء والأساتذة الأعضاء في الموقع لتعلم كيفية صياغة ملفك الخاص بك

* المشاركة في الإجابات ضمن الإختصاص الذي تتميز لديه

* طرح الأسئلة المهنية وأيضا ضمن الإختصاص الذي تتميز لديه

* إذا كان لديك بعض المدونات يمكنك مشاركتها ليطلع عليها السادة الأعضاء والأساتذة وطالبين الوظائف

* بالمثابرة والجد في الموقع ستحصل على ما تريد بإذن الله

وانأ على ثقة أن جميع الأعضاء لن يبخلوا عليك في الدعم والنصح والإرشاد لأن الجميع يعمل بروح الزمالة والصداقة

وستحصل على التوصيات التي من شأنها لفت الإنتباه إليك

والتوفيق من عند الله تعالى

وأتمنى لك تحقيق أمنياتك

وتقبل مني فائق الاحترام والتقدير