السلام عليكم ما هو الافضل الدبلومه ولا الماجستير فى المحاسبة الماليه وما هى مميزات وعيوب كلا منهما ؟ وما هى الكورسات الافضل منهما والبديل عنهما ؟

تم إضافة السؤال من قبل Mohamed Gamal Mohamed Zidan , Chief Accountant , HT MEDICAL
تاريخ النشر: 2017/03/25
MOHAMMED ELATTAR
من قبل MOHAMMED ELATTAR , مدير مالي , TAZWEED FOR AGRICULTURE CROPS

شكرا علي الدعوة أخي الكريم

الماجستير أفضل بالتأكيد ودرجة علمية أعلي ولكنه أصعب من الدبلومة

وبالنسبة للكورسات فهي ضرورية سواء بالدبلومة أو الماجستير أو بدونهما ، والماجستير او الدبلومة درجة علمية ترفع حامليها لأعلي واذا استطعت فالافضل أن تحصل عليهما . أو واحدة منهما علي الاقل .

dr Mohamed Abou
من قبل dr Mohamed Abou , مدير مالي , الشركة المصريه لنقل الكهرباء - وزارة الكهرباء والطاقه

شكرا علي الدعوة نصيحة اخويه ... حدد انت عاوز ايه بالضبط وبناء علية هتقدر تعرف الافضل ماجيستير او كورسات بمعني عاوز ترتقي بوظيفه اعلي ..يبقي شهادة سي ام اية طبعا اما لو عاوز اسم ومركز مرموق ودرجة علمية. يبقي ماجيستير ودكاوراة واما لو عاوز تثقل شئ ناقص عندك في وظيفتك الحالية وتريد التميز والتفرد بة ...يبقي كورس سريع وشكرا

Ismail  Abdelaziz Mohamed Badawi
من قبل Ismail Abdelaziz Mohamed Badawi , رئيس حسابات , مجمع الميدان الأزرق الطبي

شكرا للدعوة

اولا اذا كان طموحك اكاديمي يبقي كمل

ولكن اذا كان مجموعك يؤهلك للماجستير مباشرة لا تضيع سنه في الدبلومه

لان الماجستير بيشترط مجموع معين ولازم يكون معاك تويفيل او ايلتس الا بعض الجامعات لا تشترط يكون معاك لغه عند التقديم بس لازم عند الممناقشه تكون معاك شهادة فى اللغة

لو مجموعك لا يؤهلك لبرنامج الماستر بتاخد دبلومة محاسبة مالية ومراجعه و بيشترط تاخدها بتقدير عالي برضو ممكن%

الماجستير بتدرس تمهيدي حد ادني سنتين لو بتنجح في كل المواد من اول مره ممكن بقي تاخده في اكثر وده ال بيحصل غالبا الا المعيدين ممكن بيخلصو في سنتين

بعد كده بتحدد موضوع للرساله و بيشرف عليك دكتور و تاخد في الرساله بقي سنتين تلاته انت و شطارتك

يعنى الماجستير ممكن تاخده في6 او7 سنين مثلا

وبعد الماستر بتبدا مرحلة الدكتوراه بقي

طريق صعب شوية لكن جميل وطلب العلم اجمل شئ

ahmed mohamd shatat
من قبل ahmed mohamd shatat , محاسب عام , شركة شتات للمقاولات العامة

شكرا على الدعوة  انا متابع