ما هي اهم الخصائص الجديده التي تميز لغه HTML 5؟

تم إضافة السؤال من قبل Mona Mahmoud , Lecuter , Taibah University
تاريخ النشر: 2017/01/12
Mustafa Baha Al-Genabie
من قبل Mustafa Baha Al-Genabie , Emplyees , ZAIN Telecom IRAQ

الهدف الرئيسي من هذه الغة هو تقليص إحتياج الـ Web لمشغلات الصفحات الديناميكيه للصفحات التي تحتاج المشغلات مثل : Adobe Flash , Microsoft Silverlight ,JavaFXبما أن الـ Web سوف تتقلص حاجته لتلك المشغلات هذا يعني تقليص إحتياج المتصفحات والأنظمه بالتالي لهذه المشغلات

حتى تشغل أي ملف فديو على موقع Youtube تحتاج إلى مشغل الفلاش Flash Playerولكن هذا المشغل مع لغة HTML5

Saleh Al-Dandn
من قبل Saleh Al-Dandn , Senior Web Application Developer , Thamer Al-Rasheed Firm For Law

بعكس معظم لغات البرمجة او البرامج عموماً ، أي تحديث بينزل للغة برمجة بيبقى نازل علشان يزود functions عليها ، أو هيعدل شوية في اسلوب كتابة الـ functions القديمة ، ولو كان برنامج فبيبقى في تحديث في الـ features اللي بيقدمها ، هنا الـ HTML5 نازل مخصوص علشان يغير نظرة الناس اللي شايفه صفحات الويب من برا ، لحاجة تكون ذكية ومفهومة ، وده اللي بقى اسمه الـ  semantic web

تعالوا نلخص الحاجات اللي نزلت مع HTML5 في ثلاث حاجات

* زودوا حاجة جديدة إسمها Semantic Web ، وبقى التاجات ليها معنى ومفهوم بالنسبة لمحركات البحث ، وكمان مواقع السوشيال ميديا.

* إضافة تاجات جديدة هتخلي صفحات الويب شكلها أحسن وأقدر أرسم عليها.

* مقياس جديد علشان كل الـ browsers المخلتفة هتظهر شكل الويب بشكل واحد للكل.

Lu’ay HASSOUNEH
من قبل Lu’ay HASSOUNEH , lecturer , Al Baha Private College of Science

: هي  HTML5 اهم مبزة في

  ا و االتذيل و  NAVIGATIONالبنية التركبية  للصفحة و تقسيم الصفحة تحسن كثيرا ،من خلال  تقسيم  الصفحية الى :راس و شريط الاستفسار

الشريط الجانبي .

اماكنية اضافة فيديو من غير جافا

تحسين على الفورم  و اضفات فيه

القدرة على اضافة الخرائط بسهولة

haytham hraz
من قبل haytham hraz , web developer & web designer , topline

html5 تمثل القوه فى بناء موقعك فلا تستطيع بناء الابراج من دون قوة