ماهى الخطوات التى يتم بها اضافة JQ Plugin جديد ليعمل على مواقع الويب المختلفة؟

تم إضافة السؤال من قبل atef akl , مراقب مالى وادارى , جمعية قنا للبناء والتعمير
تاريخ النشر: 2016/12/30
Mohamed Tijani Dabbegh al-dabbagh
من قبل Mohamed Tijani Dabbegh al-dabbagh , Team Lead Full Stack JS (Remote) , PEPPERMINT

السلام عليكم1- تنزيل الملفات المعتمد عليها dependency, في هذه الحالة jQuery تحديدا

2 - تنزيل plugin

ملاحظة : من الممرسات الجيدة لتنزيل الملفات إستعمال npm أو bwer

3 - إظافة روابط الملفات المراد استعمالها

Kariem Soudy
من قبل Kariem Soudy , Web Solutions Consultant , Tatweer Educational Transportation Services Company

اولا اضف رابط ملف الjquery الرئيسي ثم اضف ملف جافاسكريبت لل plugin ثم اضف ملف cssلل plugin ثم كود تشغيل ال plugin كالاتي

Amany Saad Abolella
من قبل Amany Saad Abolella , Senior PHP Developer , Speedi

1- اولا يجب ربط ملف ال جى كويرى المفترض نكون نزلناه وحفظناه فى مكان ما بالمشروع

    <script src="jquery.js"></script>

    2- ثانيا ننزل البلاجن اللى محتاجينها ونسيفها فى مكان ما بالمشروع برده ونربطها

    <script src="jquery-plugin.js"></script>

    3- اخيرا لازم نعمللها RUN عشان تشتغل ونعمل ده بالشكل التالى

    <script>

            $('div').runJqueryPlugin();

    </script>

- بس ناخد بالنا اننا ضيفناها فى اخر الفايل قبل قفلة تاج ال body  عشان نتاكد ان ال DOM اتحملت الاول

وبخصوص انه ينفع يشتغل فى مواقع الويب المختلفة فاحنا محتاجين اولا نحدد مختلفة ازى يعنى مثلا الطريقة اللى ذكرتها تنفع فى المواقع From Scratch او المواقع اللى معتمدة على MVC

لكن لو Wordpress فالطريقة بتختلف طبعا يعنى مثلا كده كده بيكون عندك نسخة جى كويرى مع نسخة الووردبريس بعد كده عشان تضيف اى بلاجن تانية لازم تستخدم الفانكشن دى

wp_enqueue_script()

بعد كده بتروح ملف ال functions.php وننادى عليها