ما كيفية عمل حساب استاذ باستخدام برنامج اكسل؟

تم إضافة السؤال من قبل مستخدم محذوف‎
تاريخ النشر: 2013/10/02
Mohamed Elbadry Elbadry
من قبل Mohamed Elbadry Elbadry , General Manager of Financial and Administrative , UNION OF PRODUCERS & EXPORTERS OF HORTICULTURAL CROPS

لو عايز الرصيد لو مدين يظهر فى عمود و لو دائن يظهر فى عمود تانى أستخدم دالة IF

و يكون الشرط فى العمود المدين ---- الرصيد السابق المدين + الحركة المدينة > الرصيد السابق الدائن + الحركة الدائنة

لو تحقق الشرط تكون معادلة النتيجة -------- الرصيد السابق المدين + الحركة المدينة - الرصيد السابق الدائن - الحركة الدائنة

لو لم يتحقق -------0

و تيجي فى العمود الدائن و تكرر نفس الدالة بس تعكس كل مدين بدائن و كل دائن بمدين

و بعدين تاخد المعادلتين و تكررهم فى باقى الصفوف فيكون عندك رصيد تراكمي يتغير مع تسجيل آى حركة ، عندي نموذج ممكن أبعتهولك لو حبيت

ahmed sameer morsy
من قبل ahmed sameer morsy , Financial Manager , EAST FLEET TRADING COMPANY

يمكنك عمل ذلك  من خلال الخطوات التاليه :

1-اذا كنت تقوم بادخال قيوداليوميه  المزدوجه فستقوم بالتالى:

1-انشاء صفحه للقيود اليوميه من اجل عمليه القيد المزدوج

2-تقوم بفتح عده صفحات لدفتر الاستاذ كل حساب فى صفحه اكسيل منفصله وتقوم بترصيد المدين والدائن باستخدام قاعده if

وموجود ليها نماذج جاهزه لو عايز قولى وانا ابعتهالك.

لكن لو كنت عايز تطبق نظام  التقييد مباشره على الحساب (يعنى بتقوم بالتسجيل مباشره على شجره الحسابات) وديه بنعملها للمستخدمين الغير حاصلين على شهادات محاسبه عشان هما ميعرفوش القيد المزدوج..هتعمل الطريقه دى :

هتفتح صفحه مستقله لكل حساب (حساب استاذ تفصيلى) بيكون عباره عن التاريخ والبيان  ومدين ودائن والرصيد عندك وتعمل صفحه رئيسيه للحسابات ويكون فيها شجره الحسابات كامله وتقوم بالربط بينهم باستخدام hyperlink

وتاخد خليه تجميعيه فى اخر كل صفحه من صفحات الحسابات من تحت خليه الرصيد وتعمل يساوى مع اسم الحساب اللى فى الصفحه الرئيسيه بحيث بتكون الصفحه دى بيتسجل فيها العمليه اللى اثرت على الرصيد الخاص بالحساب.والنتيجه بتظهر مباشره فى الصفحه الرئيسيه جنب اسم الحساب

لو تلاحظ الطريقه التانيه مش محتاجه محاسب يشتغل عليها ..اى مدخل بيانات ممكن يشتغل عليها  يشتغل عليها  ولها ميزه انها كدا بتكون عامله ميزان المراجعه جاهز.

لو محتاج تفصيل كلمنى

أيمن بن عبدالرحمن بن محمدأحمد بخاري
من قبل أيمن بن عبدالرحمن بن محمدأحمد بخاري , public relations officer , شركة خط الشاطي المحدودة سابقا كوست لاين

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

اخي الكريم غالبا يستخدم ذلك في الجداول  والمصروفات اليومية الى اخر ذلك ولكن نصيحتي لك تجعل نموذج جاهز محفوظ لديك ويتم التغير بحسب وضع التقرير واليك مثلا ربما يساعدك لذلك ان شاء الله

(  ملف الإكسل "يومية  ).xls:يحتوي ثلاثة ورقات بالأسماء التالية:  يومية.  أكواد.  أقسام.الورقة الأولى مصممة على شكل دفتر اليومية، وتستخدم لإدخال القيود مباشرة، حيث تحتوى على الخانات: | تاريخ | مدين | دائن | بيان | شرح القيد | مركز التكلفة |الخانة الأولى، كما هو واضح من اسمها: لكتابة التاريخ،والخانتين الثانية والثالثة لكتابة المبلغ سواء مدين أو دائن،والخانة الرابعة ليست للكتابة وإنما لاختيار اسم الحساب الذي تجرى عليه العملية من القائمة المنسدلة،والخانة الخامسة لكتابة شرح القيد مع العلم أنه يجب كتابة شرح القيد أمام كل مبلغ يعنى يكتب على كل سطر شرح،والخانة الأخيرة من الممكن استخدامها لتحميل مركز التكلفة أو القسم المسئول عن المصروف أو الإيراد وليست للكتابة أيضا بل يتم اختيار القسم من القائمة المنسدلة ان شاء الله يكون واضح لكم

والله الموفق

أيمن بن عبدالرحمن بن محمدأحمد بخاري.

abanoub qamar abd elmaseh
من قبل abanoub qamar abd elmaseh , jonior auditor , GFK

طريقة عمل قيود اليومية وحسابات جارية باستخدام مايكروسوفت إكسل, ببساطة استخدم ملفين إكسل، وملف وورد كما يلي:-1- ملف إكسل باسم "يومية.xls".2- ملف إكسل باسم "حسابات.xls".3- ملف وورد باسم "توثيق النظام ".

أولا: ملف الإكسل "يومية.xls": يحتوي ثلاثة ورقات بالأسماء التالية:1- يومية.2- أكواد.3- أقسام.

ثانيا: ملف الإكسل "حسابات.xls": يحتوي ثلاثة ورقات بالأسماء التالية:1- حسابات.2- أكواد.3- Temp .

ثالثا: ملف الوورد "توثيق النظام": ويفضل إنشاء مثل هذا الملف لكتابة توثيق للنظام، من حيث دليل الحسابات التي قمت بإنشائه، والقيود التي تتم وأي ملاحظات على النظام قمت بتعديلها، وذلك ليصبح من السهل الرجوع إليه فيما بعد عند حدوث أية أخطاء عند المراجعة.