كيف اقوم بالدخول الى الاكسس بويت وانا متصل بالروتر دون فك الاتصال بالراوتر وعمل اتصال مباشر بالاكسس بوينت ؟

تم إضافة السؤال من قبل earaf Egypt
تاريخ النشر: 2016/11/05
walid mohi Abdel kader
من قبل walid mohi Abdel kader , IT Engineer , TE-Data

الموضوع سهل جداا اولا تدخل على الاكسس بويت وتعرف رقم الماك ادريسس

 تمام بعد كده تدخل على الراوتر وتدور فى اعدادات اللان على

DHCP Client List

حتلاقى رقم الماك بتاع الاكسس ومعاه رقم الاى بى بتاعها تاخد الاى بى وتدخل بيه على الاكسس

فيه طريقه تانيه ممكن تثبت بيها الاى بى الخاص بالاكسس بوينت وتسخدمه مباشرة بدون معرفة الماك لو محتاجها ممكن اشرحهالك

mohammed othman mohamed
من قبل mohammed othman mohamed , Network specialist , Industraial Development Authority

عن طريق برنامج ip scanner  تستطيع كشف الاي بي الخاص بالاكسيس بوينت من على الشبكة والدخول عليه روموتلى واعداد الكونفجريشن التى تريدها

Yaser Ali Saghir Alabdali
من قبل Yaser Ali Saghir Alabdali , system engineer , afag alkadra

هناك احتمالين :

الاحتمال الأول ان يتشابه الاي بي للاكسس بوينت مع اي بي الرواتر وفي هذيه الحاله سوف يحدث لدينا كونفلكت وتستطيع الدخول عن طريق الماك ادرس .

الاحتمال الثاني هو ان الايب للاكسس بوينت مختلف عن الايب بي للرواتر وهناك تستطيع الدخول مبائره الى لاكسس بوينت بدون مشاكل برقم الاي بي رأسا

هافترض انك تريد تشغلها كمقوى للاشاره "ربيتر" وتحطها فى مكان بعيد ع نالروتر اولا كل شغلك يبقىع الاكسيس بوينت بس الاول اتاكد ان الراوتر شغال ويرليس بمعنى الويرليس عليه شغال وليس مقفول هتروح للاكسيس بوينت وتجيب ممن الجانب حاجه اسمها wireless وبعدين تختارRepeater وفى الخانه اللى اسمها Mac of Ap تحط الماك ادريس الي لهالراوتر وا ممكن تجيبه من الروتر نفسه وتلاقيه مكتوب على ظهر الراوتر من تحت بالشكل هذا MAC Address: 00:5f:1f:55:5f:9f وتضغط save changes الاكسيس بوينت هترستر وبكذا انت مديت مدى تغطيه الراوتر وربطه بالاكسيس وفى الغالب هاتلقاء اسم الاكسيس بوينت يبقى هو نفسه اسم الراوتر يعنى بتشوفهم واحد