Crane safe working wind speed?

تم إضافة السؤال من قبل kishore ravi
تاريخ النشر: 2016/08/25
Iqbal abdul rehman
من قبل Iqbal abdul rehman , Certified Dock Operator & Mentor , Qatar chemical

as per international standard 36 km per hour

Siyad Badarudeen
من قبل Siyad Badarudeen , Maintenance Manager , Gulf Piping Company

30 miles per second is the safe wind speed for crane operation

SATISH GUPTA
من قبل SATISH GUPTA , RIGGING SUPERVISOR / CRANE OPERATOR , INTEGRATED LOGISTICS COMPANY

Safe wind speed is always different as per the load & crane configuration.

Normally it is 9.8 m/s or 35 Kmph.

John Sinaga
من قبل John Sinaga , Crane Operator , Transocean, Shelf Drilling

 Maximum wind speed for crane operation is 25 knot

Thamer Alanazi
من قبل Thamer Alanazi , Senior Operator , Ma’aden Aluminium

As per OSHA (USA) the wind speed limits for general lifting operations is 14 meter/ sec or 30 miles/hr. thanks,

kamleshbhai khandubhai ahir
من قبل kamleshbhai khandubhai ahir , Sr.Technician , Unique Group

Crane not safe working on wind speed