بعد عمل عمرة لماكينة السيارة أي كانت بنزين أو ديزل و تلاحظ خروج عادم ابيض كثيف اثناء التجربة,أيدل على عدم عمل عمرة متقنة ام يعتبر شئ طبيعي و لماذا؟

تم إضافة السؤال من قبل mahmoud SOLIMAN , Automotive Workshop Manager , شركة المجال العربي
تاريخ النشر: 2016/07/24
Mushreq Abdulmajeed
من قبل Mushreq Abdulmajeed , Senior Project Supervisor , Lagoon Spring Company

هي حالة طبيعية بسبب حرق الدهون المتراكمة في العادم ويجب ان تنتهي بعد مدة معينة

العربيه عندي عوجت صبابات بسبب قطع سير الكاتينه غيرت الصبابات و كوتش الصباب ووديتها المخرطه وبعد ماقفلت في دخان ازرق كتير الميكانيكي قالي دي وساخه عاديه بس هي لسه مستمره معاياه لحد دلوقتي + كمان العربيه بتبطل لوحدها ع السلانسيه لما بدورها وهي واقفه

كده ايه الحل او العيب

Mohamed Talaat
من قبل Mohamed Talaat , HSE sales engineer , FireMatic co (3M distributor)

أمر طبيعي خروج العادم وسببه حرق أى زيوت ورواسب في السيارة بشرط الا تزيد مدة العادم عن 12 ساعة مع المراجعة على حالة الموتور ودرجة حرارته

Abdullah abdualeem abdu abdurab Alfaqeeh
من قبل Abdullah abdualeem abdu abdurab Alfaqeeh , محاسب + مدير مكتب رئيس مجلس الادارة , سبأ للتجارة والمقاولات العامه المحدوده

انتهاء صلاحيات الزيت والسيارة تبداء بالصرف وتحتاج الي توضيب وصيانه

هذا علامة طبيعية يدل على احتراق بقايا الزيت المستخدمة في عملية التزييت اثناء تجميع المحرك او البقايا القديمة المتراكمة ولكن بشرط - ان لا تستمر بحد اقصى على يوم واحد منذ اللحظة الاولى على اشتغال المحرك واذا استمر فوق الوقت المذكور يعني وجود خلل في التجميع او عملية (العمرة - التجفيت) .   !!!