كيف تحصل على مخزن بدون عجز او زياده بنسبة 100% بدون اى اخطاء حيث ان العجز مثل الزياده وكيف تحافظ على ان تجد كل الاصناف دون وقوع صنف واحد فى المجهول؟

تم إضافة السؤال من قبل نيازى مصطفى حسن نصر , مدير مخازن , القوات الجويه
تاريخ النشر: 2016/07/19
Mohamed Faidy
من قبل Mohamed Faidy , Chief Accountant , Lamar Elevators & Escalators & Contracting Company

احكام الرقابة والمتابعة المستمرة وتنظيم عمل المخازن بشكل دقيق مع التأكد من ان الصرف والاستلام بالكميات والنوعيات المختلفة يتم تسجيلة وقتيا فى حينه مع القيام باعمال الجرد المستمر دفتريا وفعليا وانتقاء بعض الاصناف وجردها بشكل مفاجىء بخلاف الجرد الدوى والسنوى كل ذلك ربما يصل بك الى نسبة 100% اى مطابقة فى بعض الاحيان

mohamed nasr
من قبل mohamed nasr , محاسب , Baraka

اولا : عمل دورة مستندية للمخازن لاحكام الرقابه عليها جيدا

ثانيا: اعداد كارت صنف وكارت مراقبه صنف

ثالثا :عمل جرد فعلى للمحزن

Hassan  Youssef
من قبل Hassan Youssef , امين مخزن , هارفست فوود

المحافظة علي تسجيل كل الحركات المخزنية اولا بأول مع المراجعة الدقيقة سواء للاستلامات او المصروفات فعليا وعمل كارتة صنف لكل الاصناف الموجودة وعمل جرد يومي ان امكن مع ضبط الدورة المستندية للاصناف

Mohamed  Ahmed
من قبل Mohamed Ahmed , اخصائى , المجمع التكنولوجى المتكامل

1-عمل جرد فعلى بصفة دورية على المخزن

2-انشاء كارت مراقبة وكارت صنف

3-تسجيل الاضافة والصرف اول بالو

mohamed ali
من قبل mohamed ali , مدير مخازن , سامد المحدودة

عمل دورة مستندية للمخازن

كارت صنف

المطابقة اليومية للقطع المصروفة والمستلمة

عمل جرد للقطع المصروفة والمستلمة

الجرد الداخلى للمخزن وهو كل ثلاثة اشهر

amr esmeil
من قبل amr esmeil , Storekeeper , ايكوتيك - سيمنيس

اولا الدورة المستندية تتابع حيدا والاهم كارت الصنف

Mido Lotfe Lotfe
من قبل Mido Lotfe Lotfe , مشرف عام على المخازن , Topaz Plast

عن طريق عمل جرد دورى للمخزن ومطابقته بالرصيد الفعلى للمخزون من وارد ومنصرف والتسجيل أولا باول لكروت الصنف لعدم تلاشى نسيان شئ أو فقد بعد المعلومات

ahmad awad
من قبل ahmad awad , مشرف قسم المحاسبة , الاولى الاردنية للتوزيع )قودي)

عن طريق اتباع الجرد بشكل مستمر و يتم عمل الجرد علي المخزون كل 4 اشهر و كل نهاية سنة و يكون هناك جرد خلال الشهر علي بعض الاصناف

و يتم  عمل مطابقة بشكل يومي عن طريق كش يحتوي علي البضاعة الخارجه من المخزون و الراجعه الي المخزون

mohamed khalil mahmoud khalil
من قبل mohamed khalil mahmoud khalil , اخصائى قطع غيار , مودرن موتورز شنجان

1-      1-اختيار المكان المناسب

2-      2-اختيار المساحة المناسبة لنوع البضاعةالمخزنة

3-      3-تجهيز ما يتناسب مع الغرض المخصص له

4-      4-انشاء دورة مستندية

5-      5-عمل وثيقة تأمين على المخزن

6-      6-عمل جرد بصفة دورية على المخزن