Which protocol is used when a host connects to a new network an IP address dynamically?

تم إضافة السؤال من قبل mohamed al migawab
تاريخ النشر: 2016/04/15
Home Front
من قبل Home Front , فني تكنولوجيا المعلومات , multimedia Center Systems

DHCP -Dynamic Host Configuration Protocol

this protocol make network devices to discover its IP address, mask, and default gateway

وسام داود عبد الله al-juburi
من قبل وسام داود عبد الله al-juburi , مدير اكاديمية لسيسكو وكذلك مدرب في سيسكو , Cisco

Dynamic Host Configuration Protocol DHCP

shrooq khalil
من قبل shrooq khalil , مهندس متدرب , وزارة الاشغال العامة والاسكان

dhcp protocol

The Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP) is a standardized network protocol used on Internet Protocol (IP) networks for dynamically distributing network configuration parameters, such as IP addresses for interfaces and services. With DHCP, computers request IP addresses and networking parameters automatically from a DHCP server, reducing the need for a network administrator or a user to configure these settings manually.