لدي مقابلة عمل غداً، ما هي اكثر اسئلة الانترفيو لخدمة العملاء التي يتم طرحها؟ وكيف يمكنني الاجابة عليها بطريقة ذكية؟

تم إضافة السؤال من قبل Zain Khater , Project Supervisor – StartUp Project , Injaz
تاريخ النشر: 2016/02/29

شكراً على دعوتك . اعتقد من اكثر أتكون عن الزبائن وكيفية تصرف مع جميع أنواعه و حل مشاكل و قدرة على ضغط العمل و إجادة اللغات و مهارات أساسية ومثال كيف يكون تصرفك اذا جاء زبون غاضب و قام بشتمك وكيف تصرف معه و بالتوفيق

Alhanouf Alsayah
من قبل Alhanouf Alsayah , مساعد مدير الموارد البشرية , ريادة التنمية المحدودة

عفوا للاجابة متاخره من قبلي بالطبع السوال الاول مامدة ثقه لديك وبالتاكيد سيتم سوالك كيف تحسن التصرف مع العميل حين يغضب او تحدث مشكلة في مجالك

TAHANI Alansary
من قبل TAHANI Alansary , مساعدة سكرتارية تنفيذية , شركة الجزيرة العربية للسفر والسياحة

شكراً  لدعوتي ولكن لا اعرف ان كنت استطيع المساعدة في اجابتي

الأسئلة ماتكون دائما هي عن الأحوال اولاً

 ثم الدخول في اسئلة حول العمل

Lana Oudeh
من قبل Lana Oudeh , PR Coordinator , Al Ghanem

الكثير منا عندما يسمع أن لديه مقابله للتقديم بأحدي الوظائف الوظائف نراه ينتابه حالة من الخوف والفرع، حيال هذا الأمر، ولكن الآتي هي اشهر اسئلة الانترفيو لخدمة العملاء وكيفية الاجابة عليها.

·         ماذا تعرف عن خدمة العملاء؟

اعرف أنها اهم قسم في الشركة يعنى مثلا لو عميل واجهته مشكلة مع المنتج ايه اول حاجة هيعملها , طبعا هيكلم خدمة العملاء ودورى انى افضل معاه لما يحل المشكلة ولاز كمان اتوقع المشكلة قبل حدوثها زى مثلا لو حد كلمنى من اسوان وعنده مشكلة وحد تانى كامنى من اسوان وعنده نفس المشكلة فاكيد هناك فى مشكلة وهبتدى ابلغ التيم ليدر بتاعى او المسئول عن الشبكات لانى قرات فى النت ان من كل 100 عميل فية 3 بس هما الى بيتصلو بخدمة العملاء وبيشتكو والباقى بيسيبو المنتج.

·         لماذا تريد ان تعمل فى خدمة العملاء؟

لازم اقول اجابة سوال (تعرف ايه عن خدمة العملاء) وبعدين اقول مواصفات الشخص الى بيشتغل فى خدمة العملاء زى ودود ومثقف وصوتى واضح واسلوبى كويس وهادى وخدوم ودورت جوايا ملقتش نفسى غير فى خدمة العملاء .

·         ماذا تفعل لو عميل غاضب اتصل بك؟ كيف ستتعامل معه؟

اكيد طبعا العميل ده غضبان عشان عنده مشكلة ومش عارف يحلها ولازم اتفهم كده لان ولازم امتص غضبة و مش هسيبة غير لما مشكلتة تتحل وكمان لو المشكلة دى هتتحل مثلا فى اكتر من يوم لازم اتابع معاه لحد لما اتاكد ان مشكلتة اتحلت ومستحيل طبعا اغضب من عميل غضبان لانى هحت نفسى مكانة ولو كنت مكانة اكيد كنت هزعل زيه بظبط.

خدمة العملاء هي المرحلة الأساسية في أي شركة محترمه ، الأمر الذي يجعل العلاقة بين العملاء وشركته أفضل بكثير من العاملين معه من طريقة مثالية للوصول إلى رضاه وهناك ثلاثة أنواع من مجال خدمة العملاء عن طريق الهاتف أو وجها لوجه والعلاقات العامة.

Yahia mohamed  Amen Gad
من قبل Yahia mohamed Amen Gad , إدارة - مدرب - , سنابل الأجيال للتعليم والتدريب

أتفق مع إجابة الأستاذة لانا

Mohamed Mahmud
من قبل Mohamed Mahmud , senior accountant , Lacado CO + Techno Science CO +AlMatrook Holding co+AL Mtrook paint factory+AL Mamtrook Sand Washer

اللبقه في العمل وسرعة الرد علي العميل ودرجة اقناع العميل بالمنتج

Doaa Taha Hussein Telb
من قبل Doaa Taha Hussein Telb , كيميائية , معمل ساريدار (Saridar lab)

معظم الاسئله تدور حول كيفيه الرد علي العميل وسرعه البديهه  واحتواء العميل وتحقيق الهدف المطلوب منك في الوقت المحدد

Abdulmajeed Alghamdi
من قبل Abdulmajeed Alghamdi , IT Services & Design officer , Saudi National Bank,

كيف تمتص غضب العميل ؟أنصت, تفاعل, إستعمل لغة الجسد إن كان أمامك.

Mohammed bin Suleiman bin Eid Atawi
من قبل Mohammed bin Suleiman bin Eid Atawi , ادارة قسم شئون الموظفين , وزارة الدفاع بالسعوديه سابقا"

القيافه والهندام العام

التريث بالاجابات واخذ وقت كافي

سرعة البديه

لبق مرح جذالب

الرد على قدر السوال بدون فلسفه او تردد

لا تحبط نفسك هناك وظيفه اخر بنتظارك الله معاك قول بسم الله الرحمن الرحيم

fadail abdalrhman hassn
من قبل fadail abdalrhman hassn , مبرمج , غير محدد

عادة تدور الاسئلة حول كيفية جذب العملاء والمحافظة عليهم وطرق عرض المنتج

ahmed abd el wahab abozied
من قبل ahmed abd el wahab abozied , Tour operator , Saudi United Travel

 كيفيه تقديم خدمه افضل للعميل

والاجابه هى

الابتسامه المشرقه والمظهر الجيد &ابداء التحيه & كيف يمكننى المساعده   & ان كنت تعرف اسم العميل فمن الجيد ان تناديه ب اسمه مع اعطائه اللقب الخاص به - استاذ -  - استاذه & استخدم الاسلوب اللبق والكلمات المناسبه اثاء التحدث مع العميل & الاستماع الجيد لمتطلباته واحتياجاته & تدوين متطلباته & خدمتك له تكون فى اسرع وقت ممكن وبالشكل المناسب  والتأكد على انه حصل على متطلباته بالشكل الصحيح & الحرص على ارضاء العملاء &الاصرار على انك تود ان تخدمه فى اى وقت & واخيرا اشكره على اختياره المنتج  او الشركه او الفندق

best regards and  Wishing you a fruitful career path,

                 ahmed abd el wahab