الاخوه انا همسك محاسب موقع فى شركه مقاولات والشركه جديده ومفيش فيها محاسبين فممكن اعرف ابدء ازاى مع العلم ان الموقع شغال من غير محاسب من فتره؟

تم إضافة السؤال من قبل Abdallah Slama , محاسب عملاء ومراجع ليلى , منتجع صنى دايز بالغردقه
تاريخ النشر: 2016/02/12
Ahmed salah abed alazez
من قبل Ahmed salah abed alazez , head of finance , MA anderson

أولا يجب وضع خطه للعمل تتضمن معرفه المنفذ من الأعمال والباقى منها وحجم المشروع وطرق تمويله والدوره المستنديه للمشروع وتبدأ بحصر الجزء المنفذ من الأعمال وتكلفته ودفعات المقاولين والعمال المستحقه والمدفوعه وتكلفه المشروع الإجماليه ثم حصر المراحل التى تمت من المشروع والمراحل المتبقيه والتكلفه التقديريه لكل مرحله ومن ثم البدأ فى تكوين الدوره المستنديه وإثبات التكاليف السابقه والمستحقه وعمل دوره عمل متكامله من سياسات الصرف والقبض والاجور ومواعيدها والبنك ورصيده والنقديه ورصيدها والعهد وكل ماهو متعلق بالسياسه الماليه للشركه أو المشروع