What is the difference between Budget & Forecast in Finance? P.s Appreciate to add reference for your answer

تم إضافة السؤال من قبل Saif Al Omary , Freelancer for Finance Management , General Trading Company
تاريخ النشر: 2016/01/19
Duncan Robertson
من قبل Duncan Robertson , Strategy Consultant , Duncan Robertson Consultancy

Budget is a plan.

Forecast is a prediction.

Forecasts are often made part way through the budget period.  In other words you budget in advance, and forecast half way through.