كيف اجد جذر عدد عشري كبير بطريقه عمليه؟

تم إضافة السؤال من قبل sera ai
تاريخ النشر: 2015/12/01

بتبسيط العدد داخل الجذر الى عددين او اكثر مضروبه في بعضها. و اخذ الجذر لجميع الارقام كلُ على حده ..

ezat ABDELgeliel
من قبل ezat ABDELgeliel , specialist , Alexandria Co. For Seed Processing & Derivatives S.A.E

ايجاد الجزر التربيعى لرقم بدون استخدام الالة الحاسبة اولا لو فرضنا العدد نقسمة على3 تعطى على3 تعطى4على 2 تعطى2 على 2 تعطى1 هناخد من كل رقمين متماثلين تم القسمة عليهم واحد فقط منهم وبالتالى هناخد3,2 ثم نضربهم فى بعض فيكون الناتج6