من الممكن ان يرتفع مصروف الاهلاك لاصل فى السنوات الاخيره من عمره عند استخدام ايا من الطرق الآتيه ؟

1- القسط الثابت .

2- ضعف الرصيد المتناقص .

3- الوحدات الانتاجيه .

4- المتوسط المرجح .

تم إضافة السؤال من قبل مستخدم محذوف‎
تاريخ النشر: 2015/10/30
مقبول محمد جلال علي
من قبل مقبول محمد جلال علي , General Accountant , شركة جودت للمقاولات

طيب حضرتك هو الاختيار رقم4- المتوسط المرجح دي طريقة تقييم للمخزون - القسط الثابت مصروف الاهلاك بيكون ثابت ضعف الرصيد المتناقص بيكون محمل السنة الاولي باكبر مصروف اهلاك ويبداء بالتناقص - مفيش قدامي غير الواحدات الانتاجية  .. بس انا رايء الشخصي (قابل للصواب اوالخطاء ) هو مفيش طريقة اهلاك يرتفع فيها مصروف الاهلاك في السنوات الاخيرة لان لو عندي الات فهي في الفالب بتنتج وحدات اكثر هي وجديدة وبعدين مستواها بيقل تدريجي  مفيش الة بيكون ادئها هي وجديدة زي ادئها بعد كام سنة . الا في حالة اني هعمل عمره او ارفع كفاءة الالات الموجودة عندي بطريقة ما ا

 .. دي وجهة نظر فقط لاغير

تحياتي لحضرتك ...