كيف نصنف الاصوال (متداول، غير متداول) 1/1/2004 ـ 31/12-2004؟

تم إضافة السؤال من قبل بديع عبدالله محمد عبده فارع , مدير شؤن مالية , وزراة الماليه
تاريخ النشر: 2015/09/14
ahmed mahmoud abd el aal mohamed soliman
من قبل ahmed mahmoud abd el aal mohamed soliman , محاسب عام , شركة يلبن للمقاولات

بسهوله  الفرق بين الاصول الثابته والمتداوله

اولا الاصل الثابت قيمته مابتتغيرش كل يوم  زى ايه الاراضى و العقارات والسيارات والمعدات والاثاث

ثانيا الاصول المتداوله بومبا قيمته بتتغير زى ايه البضاعه كل يوم بشترى وببيع والنقديه كل يوم قيمتها بتتغير والعملا كل يوم قيمتهم بتنقص وبتزيد

ببساطه الاصل الثابت الغرض منه المساعده على مزاوله النشاط وليس للمتاجرة والتربح ومابيتاثرش يوميا  لكن الاصل المتداول بيتأثر يوميا  بعمليه الشراء والبيع والغرض من وجوده هو التربح  ومع احترامى للراى الاخر انا شايف ان موضوع الاصل المتداول بيسهل تحويله لنقود بسهوله والاصل الثابت مابيتحولش لنقود دة غلط ممكن تكون شركه عقارات بتشتري وبتبيع اراضى وعقارات فى الحاله دى الاراضى والعقارات هتكون اصل ثابت ولا متداول يبقي ببساطة الاصل اللي بيزيد وبينقص فى عمليات البيع والشراء اليوميه دة اصل متداول لكن الاصل اللي اشترته الشركه علشان يساعدها في مزاوله نشاطها مش الغرض التربح منه ده اصل ثابت

salah abdelghaffar
من قبل salah abdelghaffar , SALESMAN , NIKE

الاصول المتداوله هى الاصول اللى يسهل تحويلها اللى نقديه امثال اوراق القبض والمخزوناما الاصول الغير متداوله فهى الاصول اللى تحتاج اللى وقت لتتحول اللى نقديه مثل المبانى

احمد عماد عبدالله احمد محرم
من قبل احمد عماد عبدالله احمد محرم , محاسب , الشركه العربيه المتحده لنظم الشحن

تصنف الاصول الى متداوله اذا كان من الممكن تحويلها الى نقديه او ما فى حكمها خلال عام او دورة التشغيل ايهما اقرب اما خلاف ذلك يصنف على انه اصول طويلة الاجل

الحماقى باشا
من قبل الحماقى باشا , مفتش مالى وادارى , جهة حكومية

الأصل المتداول هو الشئ الذى يتم تداوله بين الناس والمؤسسات كالنقدية والبنك والبضاعة أو المخزون ويتغير مبلغه على دار العام صعودا وهبوطا

أما الأصل الغير متداول فهو الشئ الذى يظل ثابتا كالمبانى والآلات ولايتغير مبلغه على مدار العام

اﻻصول المتداوله هي اﻻصول القابله ﻻنتقال ملكيتها من شخص ﻻخر او من شركه ﻻخري ويسهل تحويلها لنقود اما اﻻصول الثايته هي اﻻصول الممتلكه للمؤسسه ويصعب نقلها او تحويلها لنقود

salah khiri
من قبل salah khiri , محاسب عام , شركة رضايات التجارية المحدودة

الأصول المتداولة هي النقدية او الأصول الأخرى القابلة للتحويل الي نقدية خلال العمليات في الدورة التشغيلية او ايهما أطول .

الأصول المتداولة

*النقدية             ××

الذمم المدينة       ××

المخزون السلعي  ××

مصروف مقدم    ××

إيرادات مستحقة ××

الأصول المتداولة وهي التي تستخدم في عملية تسير اعمال المنشاة وليس معدة للبيع

أثاث      ××

اليات     ××

مباني   ××

أراضي ××

كلها تستهلك باستثناء الأراضي

Dexef ERP
من قبل Dexef ERP , assisstant , dexef

بالنسبة للأصول التى يتم تصنيفها طبقاً للسيولة ، تعتبر الأصول غير المتداولة هى تلك الأصول التى تحتوى على مبالغ يتوقع أن يتم استردادها بعد مرور أكثر من أثنى عشر شهراً بعد تاريخ الميزانية برنامج حسابات    برنامج محاسبه