مامدى فعالية استخدام بطاقة الأداء المتوازن في تقييم أداء الموارد البشرية ؟

تم إضافة السؤال من قبل layla شقروني , متصرفة رئيسية لمصالح الصحة , المركز الاستشفائي الجامعي
تاريخ النشر: 2015/08/11
Moamen Ibrahem
من قبل Moamen Ibrahem , Performance Management Team Leader , Square Engineering Firm

اولا بطاقة الاداء المتوازن علشان تكون فعاله و مجدية بالنسبة للمنشأة لازم تكون مربوطه باهداف المنشأة الى هى لازم تكون Smart Objectives

و اهداف المنشأة و خطتها لازم يكونوا مبنيين على تحليل سليم لموقف المنشأة و ده بيكون من خلال عدة طرق زى PESTAL, SWOT, BCG

بعد كده بعد ما اتأكد ان كل الى فوق ده سليم ببدأ احدد ان هستخدم بطاقة الاداء فى قياس اى مستوى بالضبط يعنى هل انا هستخدمها علشان اقيس الاداء الاستراتيجى للمنشاة و لا هتعمق اكتر فهتستخدمها لتقييم دورة التشغيل

بعد ما اعرف Scope نظام بطاقة الاداء المتوازن الخاصة بالمنشأة ببدأ فى تحديد مؤشرات الاداء الخاصة بكل هدف و لازم تكون المؤشرات دى موضوعية و قابلة للقياس و لازم كمان نحدد فترة القياس يعنى انا هقيس الهدف ده كل كام يوم و لا كام شهر

نصيحة بطاقة الاداء المتوازن اداه لتقييم الاداء من خلال الاهداف يعنى بمعنى اخر Objectives not Actions