Which OSI layer is LDP (Mpls) and which plane does it work on?

تم إضافة السؤال من قبل Rifthy Jameel , IT Solutions Architect , Tata Consultancy Services
تاريخ النشر: 2015/07/13
Rana Muhammad Sohaib
من قبل Rana Muhammad Sohaib , IT Project Manager , Xoh Technologies Pvt. Ltd.

MPLS protocol data units operate at Layer2, however LDP which is the control-plane part of MPLS operates at Layer3 &4 (UDP port646).