اختر من وجهة نظرك : افضل الطرق لاحتساب قيمة العجز والزيادة للبضاعة لمندوب مبيعات؟ا كسياسة ثابتة

1- الزيادة بسعر التكلفة والعجز بسعر البيع

2- الزيادة بسعر التكلفة والعجز بسعر التكلفة

2-الزيادة بسعر البيع والعجز بسعر البيع

تم إضافة السؤال من قبل FITAH MOHAMED , Financial Manager , FUEL AND ENERGY CO for transportion petroleum materials
تاريخ النشر: 2015/07/07
hasnaa ahmed
من قبل hasnaa ahmed

يتم الاحتساب  بالزيادة بسعر البيع والعجز بسعر البيع

nasr zaki Ali el hareef el hareef
من قبل nasr zaki Ali el hareef el hareef , first financial manager - up to executive director , RAGHADAN CO FOR PAINT IND

بخصوص محاسبه مناديب البيع .1. فى حاله العجز.1/1 . فى حاله عجز العهدة لدى المندوب فى أول حالتين يحتسب العجز بقيمة البيع + يعطى جزاء إدارى.1/2. فى حاله تكرار العجز يتم فصل المندوب.2. فى حاله الزياده.تورد البضاعة الزائدة للشركه ولاتحتسب للمندوب اصلا. وفى حاله التكرار يحول للتحقيق . ومع التكرار يتم فصله

احمد حامد
من قبل احمد حامد , مدير مبيعات , جولدن فودز للاستيراد

الزياده والعجز بسعر التكلفه - اجابه رقم2

amr abbas
من قبل amr abbas , محاسب-باحث , وزراه الزراعه المصريه-مشروع تطوير الري الحقلي

2- ا الثانيه الزياده والعجز بسعر التكلفه

ryad abdalla
من قبل ryad abdalla , chief of accounts , Evntoo

الاولي الزيادة بسعر التكلفه والعجز بسعر البيع لان الزيادة بيسعر التكلفه يحمل مصاريف اخري والعجز بسعر البيع اي تقليل رالربح

Mohammed mohie eldin elsaid
من قبل Mohammed mohie eldin elsaid , سكرتير تنفيذي , شركه بوخمسين العالمية

العجز بسعر بيع حتى يمتنع المندوب عن الاهمال والزياده بسعر التكلفه فى مصلحه الشركه حتى لا يتاجر المندوب على الشركه

ahmed ismail mohamed khalil
من قبل ahmed ismail mohamed khalil , محاسب , اطياب (حاليا )

الزياده بسعر التكلفه والعجز بسعر البيع

FITAH MOHAMED
من قبل FITAH MOHAMED , Financial Manager , FUEL AND ENERGY CO for transportion petroleum materials

1- الزيادة بسعر التكلفة والعجز بسعر البيع

والاسباب

*- حث المندوب على زيادة الحرص

 *- قطع الطريق على سبل التلاعب مع الشركة

ويلا حظ ذلك في حالات  وجود زيادة لاصناف شبة راكدة ونقص في اصناف متحركة

 *-  احتمال ان تكون الاصناف العجز مباعة ولم تسجل و اصناف الزيادة نتيجة الاستبدال

*-يتم التنبية على سياسة الشركة للمندوب مع بداية عمله ليكون حريص ولديه علم

 *- بعض المناديب يهملون حسابات البضائع طرفهم  ولا يهتمون في حالة احتساب العجز والزيادة بنفس السعر

Dexef ERP
من قبل Dexef ERP , assisstant , dexef

اذا كنت تبحث عن برنامج حسابات . يحمل عنك عبء ادارة شركتك . ويمدك بالتقارير الوافية . ويجمع كل البرامج الفرعية مثل برنامج مخازن و برنامج العملاء وبرنامج الموردين وبرنامج مشتريات ومبيعات وبرنامج الشيكات وبرنامج البنوك  و برنامج شؤون الموظفين فى برنامج محاسبة واحد فانت فى المكان الصحيح

raed elfeky
من قبل raed elfeky , مدير عام , هجر للمشروعات التعليمية و الثقافية ش . ذ . م . م

افضل طريقة لاحتساب الزيادة و العجز فى البضاعة

الزيادة بسعرالتكلفة و العجز بسعر البيع  و تطبق هذه السياسة على امين المخزن لان امين المخزن او المندوب هم طرفان فى العجز او الزيادة

و يتحقق ذلك فى محضر الجرد هل هو على المخازن اذن هو امين المخزن اما فى حالة الحرد على مندوب بيع هو المسئول

لحرص المندوب في التعامل مع العميل وايضن الشركة