What are the common Factory Acceptance Tests (FAT) for Power Transformer?

تم إضافة السؤال من قبل Abdul Wadood , Inspector , National Engineering Services Pakistan Limited
تاريخ النشر: 2015/05/11
Leonardo Banzali
من قبل Leonardo Banzali , Electrical Maintenance-trainer , Sadara Chemical Company

Commonly FAT for power transformers are:  Winding resistance, IR test, Hi-pot test, Dielectric test for oil, Voltage ratio and phase displacement, Short circuit impedance and No-load loss and current among others.