In Schedule III of Companies Act, 2013 Deferred Tax Asset or Deferred tax Liability is treated as.?

تم إضافة السؤال من قبل Abdul Majid Khatri , A Qualified Chartered Accountant , Honeycomb Logistics Pvt. Ltd.
تاريخ النشر: 2015/05/02
Sara Khan
من قبل Sara Khan , financial and admin assistant , Ministry Of Defence

According to Schedule3 of the companies Act,2013 deferred tax Asset lies under the head of non current asset and deferred tax liabilities in non current liabilities.

Shahbaz Hayder
من قبل Shahbaz Hayder , Group Head of Finance , Sharif Group of Companies

Deferred tax liabilities or assets must be shown as non-current items in the Balance Sheet.

MUSA KISAMBIRA
من قبل MUSA KISAMBIRA

Tax base             Tax Effect                                        Deffered Tax

More asset          More Tax                                        Its Liability

Less  asset        Less tax                                          its Asset

More Liability      Less Tax                                         Asset

Less Liability     More Tax                                          Liability

AHSAN AKHLAQ
من قبل AHSAN AKHLAQ , accounts manager , sapphire plastic pvt ltd

under the law deferred tax treated as liability