ما هي الخطوات المتبعة عند عمل الصيانة للجهاز الطبي ؟

تم إضافة السؤال من قبل Yousef Amr , BIOMEDICAL TEACHNICIAN , pro engineer
تاريخ النشر: 2015/04/12
Gaber Boraey
من قبل Gaber Boraey , Maintenance Engineer , lamps for lighting systems

السلام عليكم

لو تقصد صيانة دورية افضل خطوات تتبع فى هذه الحالة ان ترجع الى كتالوج التشغيل و الصيانة و تتبع الخطوات اللى ينصح بها المصنع للجهاز - و تنفذها زى ما هى مكنوبة بالضبط -

اما لو تقصد عطل بالجهاز -

افضل خطوات للاصلاح هى:

  •  الاستماع الى مشغل الجهاز و سماع الشكوى منه
  •  تجربته قبل الاصلاح بتشغيل الجهاز و تحديد العطل قبل فك اى جزء بالجهاز
  •  وضع احتمالات حل المشكلة التى تسببت فى حدوث العطل و تتبع كل احتمال على حدة "بفك الجزء المحتمل انه يكون السبب فى العطل ثم الكشف بالنظر و اذا ظهر لك شىء غير طبيعى يتم اصلاحه و تشغيل الجهاز بعد الاصلاح و فى هذه الحالة لو اختفى العطل اللى ظهر قبل الاصلاح يكونتم الاصلاح"

لو العطل لكترونى " فى كارتة الكترونية مثلا" , يتم تتبع الائرة الكهربية بالجهاز لتحديد الكارتة التى بها العطل " فى حالة وجود اكثر من كارت" , و الكشف بالنر ايضا عليها لو فى حرق او مكون تالف - يتم تبديله - او تبديل الكارتة لاكامل "

ملحوظة هامة: قبل اصلاح اى عطل باى جهاز طبى يجب عليك قراءةكتالوج الصيانة الخاص به - و الدائرة الكهربيةو الميكانيكية

الخاصة به - فهمهم جيدا حتى تتمكن من تحديد العطل و ايضا اصلاحه , و ايضا عمل الصيانة الدورية للاصلاح