ما هي التوصيات التي يجب الأخذ بها لإيجاد وظيفة جديدة في كل المجالات؟

تم إضافة السؤال من قبل أحمد محمود عبد رب النبي المنزلاوي , Assistant Manager , wellness spa
تاريخ النشر: 2015/04/10

الثقة بالنفس والتوكل على الله

ان يكون لدى المتقدم للوظيفة معلومات عامة في كل المجالات

الاجابة على الاسئلة العامة في اغلب الاختصاصات

التميز بالاسئلة والاجابات

ثم التقدم للوظيفة

محمد يونس
من قبل محمد يونس , مهندس مشرف , الشركة العامة للكهرباء

أتفق مع الاستاذ يحى امين فى طرحه.

Yahia mohamed  Amen Gad
من قبل Yahia mohamed Amen Gad , إدارة - مدرب - , سنابل الأجيال للتعليم والتدريب

أولا : التوكل على الله لأنه واهب كل شئ

ثانياً : الثقة في النفس

ثالثاً : الإلمام بقدر لا بأس به من المعلوات العامة والثقافية

رابعاً : التعرف على الأسئلة الشائعة في المقابلات الشخصية لطلب الوظيفة

mohamed mohamed sayed ali
من قبل mohamed mohamed sayed ali , draft man , مكتب البرج للاستشارات الهندسية

1- اعداد سيرة زاتية      2- التاهل لوظيفه    3-الاستعانه بالاصدقاء و المقربين لايجاد وظيفه

4- القيام بعمل تطوعي لحين ايجاد العمال

Mohamed Abou El Azem
من قبل Mohamed Abou El Azem , Bachelor of Law , Bachelor of Law

موقع بيت كوم مش هيوظفك لان الوظايف رزق والرزق من عندالله زي ما سيادتك عارف بيت كوم هيساعدك انك تزود علاقاتك الاجتماعية ف مجال البيزنس -اذ ربما - في يوم من الايام حد من علاقاتك موظف بنفس الشركه اللي عندك فيبقي ليك فرصه تعمل انترفيو - ربما- الوظيفة تكون من نصيبك ف نقول تاني مش بمجرد ما تعمل اكونت علي بيت كوم او لينكدان هتلاقي الانترفيوهات بتدور عليك، دا وسيله زيه زي الشهادة الجامعية الشهادة الجامعيه مهمه عشان تشتغل ف مكان كويس بس مش كل اللي معاه الشهاده بيعرف يلاقي مكان كويس يشتغل فيه زود علاقاتك، ساعد الناس، خليك ودود رزقك هيجيلك لحد عندك وهيدور عليك كمان واخيرا  اسال التوفيق لان احنا فيا يام مفترجه

nagham nabeel
من قبل nagham nabeel , secretary , idiom advertising agency

حسب فهمي للسؤال هل هي توصيات من اصحاب عمل سابقيين ؟هل هذا المقصود؟؟ام صفات خاصه بالشخص المتقدم للوظيفة ؟؟في النهايه يجب ان يكون شخصا متخصصا في الوظيفه اي على قدر جيد ومعرفة جيدة بالغعمل المتقدم له سواء كان حديث العهد بالعمل لكنه يحمل شهادة معينه تخص الوظيفة..أو خبيرا في المجال المتقدم له ..وفي الحالتين قادر نوعا ما على الاجابه الشافيه عن الاسئله ..وايضا ان يتمتع نوعا ما بثقافه ما بشكل عام في باقي المجالات وصفات شخصيه الثقه بالنفس والقدره على ابراز ملامح شخصيتك ومهاراتك من خلالا تلك الثقه ..والله الموفق..ارجو ان اكون قد اصبت او قتربت من الاجابه ..مع وافر الشكر

محمد صالح محسن عميران عميران
من قبل محمد صالح محسن عميران عميران , مدرس الثانويه مادة الرياضيات , خاص

اولا التوكل علي الله ثانيا الثقه بالنفس ان يكون لديه كميه كبيره من المعلومات الثقافيه في جميع المجالات. انيكون متميزا باجاباته واسئلته.

عبد الله sheikhi
من قبل عبد الله sheikhi , رابط أسلاك , مقاول خاص

هناك العديد من الطرق الفعالة للحصول على عمل، إذا كنت تبحث عن وظيفة للمرة الأولى، أو تريد العودة لسوق العمل بعد غياب طويل، أو حتى تريد تغيير مهنتك، فهناك مهمتين رئيسيتين يجب عليك العمل عليهما، أولا يجب عليك فهم نفسك و احتياجاتك، ثم فهم سوق العمل و استيعابه.

ghazi Almahadeen
من قبل ghazi Almahadeen , Project Facilitator , Jordan River Foundation

شكرا للدعوة ............................الدورات التدريبية

mohammed negm
من قبل mohammed negm , مدير مبيعات , مؤسسة أطياف لتجارة المواد الغذائية

شكرا على الدعوة الكريمة .................... و اترك الاجابة للخبراء