ما هو fuzzy logic كونترول ؟؟ لماذا نستخدمه ؟؟؟ ومما يتكون ؟ وهل يمكن برمجته على plc

تم إضافة السؤال من قبل eslam hamed
تاريخ النشر: 2015/03/02
eslam hamed
من قبل eslam hamed

ال fuzzy logicكنترول هو احدمن طرق الكنترول الذكى كneual

'طيب لماذا نستخدمه مع انك ممكن تستخدم احد الطرق زى الكلاسك اوpid ?السؤال بعتمد على معرفتك للنظام الى انته شغال عليه لانى فى انظمة من الدرجة التانيه وفيما فوق يصعب وضع

ليهاtransferfuntion

وتحديد قيم ثوابت فىpid لذا وجد fuzzy فهو من خلاله تستطيع بدون وضع اى نموذج  وبخيره المستخدم تستطيع ان توجد التحكم فى الاله التى تعمل عليها طيب وماا يتكون هو يتكون من ثلاث بلوكات اساسيه

وهى

fuzzification1

fuzzy inference

deffuzzification

يعنى ومن خلالها تقدر تستخدم fuzzy كpid

يعنى دا حلم ولا كلام فى الهواء ولا ايه

فى بعض انواعplc بدالت تضع الفازى عليها زى ما بيحطواpid

وانتى تقدر تبرمج fuzzy علىplc من خلال البلوكات استخدام المعادلات ودا مثال لاستخدام الفازى وبرمجته علىplc  ودا مقال بيوضح دا بالمثال https://docs.google.com/document/d/1PvxXTo_184ptAcxMpqxzpraT3CVm2RqrTQsOd5toVAI/edit

mohammed mathkour
من قبل mohammed mathkour , service engineer , hatta water factory

توضيح المعلومة أكثر

هو تطبيق متطور من نوعه يهتم في تحليل المدخلات الغير دقيقة بين (0-1) حيث أن الأجهزة تستقبل المعلومة إما0 أو1 وبذالك تم غدخال هذا النظام الحديث لتطوير من دقة الأجهزة باستشعار مدخلات اضافية للأجهزة التحكم

مثال على ذلك

استخدام في حساسات درجة الحرارة وتطوير دقة الاستشعار في أجزاء من درجة الحرارة

sama Mohamad
من قبل sama Mohamad

ممكن شرح اكتر انت شارح مش بالتفصيل

mina Mohamad
من قبل mina Mohamad

رووووووووووووعه بس ياريت توضح اكتر فى الشرح

Mody Mohamad
من قبل Mody Mohamad

مفيدا جدا شكرا لليضاح بس ممكن توضح اكتر